power of siberiaFinalizarea proiectului conductei Power of Siberia” spre China va fi amanata, astfel ca primele livrari de gaze vor începe în 2020, cu doi ani mai târziu decât se preconiza inițial, potrivit agentiei ITARTASS, care il citeaza pe șeful adjunct al   Gazprom dobicea Noyabr’sk„, Victor Șelin.

Acesta a declarat ca termenii conveniti anterior pentru realizarea conductei si livarea primul gaz spre China au fost amanati cu doi ani din motive tehnice.

În prezent, in perimetrul exploatarii detsinate Chinei au loc foraje, iar operarea comercială este planificata sa inceapa in 2019, cand din campul Chayandinsk se vor extrage 5 miliarde de metri cubi de gaze naturale. In anul urmator planul prevede cresterea extractiei la 10 de miliarde de metri cubi, pentru ca pana in 2024 volumele producției sa ajunga la 25 de miliarde de metri cubi.

Rezervele de gaze de la Chayandinsk depășesc 1,2 trilioane de metri cubi de gaze naturale. Planul initial prevedea ca producția sa înceapa în 2018.

Gazprom” a început construcția gazoductului „Power of Siberiaîn septembrie 2014. China va începe construcția gazoductului de pe partea sa în prima jumătate a anului viitor. Costul total al proiectului infrastructurii de transport al gazelor este estimat la 70 miliarde dolari, din care partea rusă ar trebui să investească aproximativ 55 miliarde de dolari.

În conformitate cu acordul dintre Moscova și Beijing, China a fost de acord sa plăteasca un avans de 25 miliarde dolari, dar pe 23 septembrie a devenit cunoscut faptul că decizia finală privind eliberarea transei de bani din partea chineza a ramas „suspendata în aer.”

Gazprom” și CNPC din China au semnat un contract de furnizare de gaze naturale în luna mai a acestui an. Valoarea totală a contractului pe 30 de ani este de 400 miliarde de dolari.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top