urs kamchatkaUrșii din Rezervatia naturala din sudul regiunii Kamchatka nu vor sa hiberneze din cauza abundentei de pește care intra in rauri pentru a depune icre, scrie Interfax”, citand serviciul de presă al Rezervaţiei de stat Kronotsky.

Pe malul lacului Kurile s-a depus zăpadă, dar multi urși continuă să se plimbe prin tundra, fac bai in lac, prind somon rosu care depune icre„, – se arata în comunicatul Rezervatiei.

Animalele au fost observate de padurarii rezervatiei. „La primul viscol s-au bucurat ca niste copii – se fugareau, se jucau…”, declara inspectorul rezervatiei Andrei Gabov.

Noiembrie este luna in care ursul brun de Kamchatka pleaca la hibernat. Unele animale intreprind calatori lungi spre locurile deodihna”. De aceea, în decembrie, in mare parte din teritoriul Kamceatkai ursii deja hiberneaza. Excepție fac ursii de la lacul Kurile, unde toată iarna somonul rosu depune icre, acesta fiind hrana preferata a ursilor.

Ursul de Kamchatka este cel mai mare urs brun din Rusia. Lungimea corpului, împreună cu capul este de 180 – 245 cm. Greutatea unor exemplare ajunge la 600-700 kg. Dimensiunea mare a ursului de Kamchatka este explicata de hrana din abundenta în raurile regiunii, loc de depunere a icrelor somonului rosu.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top