separatistiOrganizatorii loviturii de stat eșuate din Muntenegru, de pe 16 octombrie, au participat și la operațiunile militare ale Rusiei din timpul ocupației Crimeei, informează Krym.Realii, care deține înregistrarea unei conversații de pe Skype a unuia dintre organizatorii puciștilor  – fondatorul organizației radicale „Lupii sârbi”-  Alexander Sindzhelici.

Materialul a fost furnizat de către interlocutorul lui Sindzhelichi, cercetatorul sârb, directorul Fundației CEAC, Ventsislav Buyici.

Potrivit lui Buyici, conversația a avut loc pe 11 martie 2015. În dialog, Sindzhelici se lauda cu legăturile sale la Moscova, mai exact la nivelul Ministerului rus al Apărării.

După cum a explicat Buyici, din contextul conversației rezultă că nationalistul sarb era un fel de consultant al Ministerului rus al Apararii și că în baza ”rezolutiilor” sale erau respinsi sau admisi candidații din randul „voluntarilor” sârbi, participanti la operațiunea de ocupare a Crimeei.

Potrivit publicației, cel mai interesant este faptul participarii teroriștilor din Serbia în ocupația rusă a Crimeei – precum și procedura de selecție și de testare a candidaților pentru o astfel de participare la nivelul Ministerului Apărării din Rusia.

Amploarea legăturilor nationalistului sarb Sindzhelici cu Rusia indică faptul că liderul „lupilor sârbi” a fost direct implicat în punerea în aplicare a planurilor militare ale Moscovei.

Dar Sindzhelici nu a fost singurul sarb radical în contact cu serviciile secrete ruse (în special GRU). O altă organizație suspectata de implicare în pregătirea puciului din Muntenegru este și „armata cazacilor balcanici”.muntenegru-lovitura-stat

Sindzhelichi a fost capturat de autoritatile din Muntenegru la inceputul lunii noiembrie.

Reamintim, pe 16 octombrie, in ziua alegerilor parlamentare din Muntenegru, politia din aceasta republica a arestat 20 de cetățeni sârbi, acuzându-i de planificarea unor atacuri armate asupra instituțiilor de stat. În paralel, autoritatile sarbe au expulzat din tara cativa cetateni rusi, acuzati de implicare in tentativa de puci din statul vecin.

Procurorul Muntenegrului, Milivoje Katnichi a declarat că „naționaliștii ruși” plănuiau să-l omoare premierul Milo Djukanovic, pentru a aduce la putere un partid de opoziție.

Kremlinul a respins categoric posibilitatea implicării sale în organizarea oricărei activități ilegale în Muntenegru.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

10 Responses to Puciștii din Muntenegru au participat și la operațiunea de anexare a Crimeei

 1. yehudy spune:

  draga ivan-nada sou, putin recunoaste ca anexarea ilegala a crimeeii a fost o operatiune militara a federatiei ruse 🙂
  draga ivan-nada sou, su tu il faci mincinos pe mutin, sau tu esti mincinos 🙂
  draga ivan-nada sou, putin crede ca prin recunoasterea faptelor va intimida nato 🙂
  draga ivan-nada sou, putin prin recunoasterea faptelor a indarjit mai mult nato b:)
  putin nu va mai exista la sfarsitul anului 2017 gratie serviciilor secrete ruse 🙂
  http://www.paginaderusia.ro/putin-a-explicat-de-ce-a-ocupat-crimeea/

 2. yehudy spune:

  draga ivan-nada sou, adevar iti spun tie: cand „omuletii verzi” au aparut in crimeea putin a declarat ca federatia rusa nu are nimic in comun cu „omuletii verzi” 🙂
  dupa un timp putin i-a decorat pe „omuletii verzi” recunoscand indirect implicarea federatiei ruse 🙂
  dupa un alt timp putin a recunoscut direct si in public ca anexarea crimeeii a fost o oparatiune militara a federatiei ruse 🙂
  draga ivan-nada sou, in 2017 se va sfarsi totul, incepand cu putin si terminand cu federatia rusa 🙂

  • yehudy spune:

   … vine o vreme, vine o vama…
   pentru putin si federatia rusa vremea a venit, vama va fi in 2017 🙂

   • yehudy spune:

    draga ivan-nada sou, ce spui de un regim care isi aresteaza un ministru pentru 2 milioane de euro coruptie? 🙂
    crezi ca este singurul ministru corupt? 🙂
    draga ivan-nada sou, intreg regimul putin este macinat de coruptie asa cum a fost regimul ceausescu 🙂
    putin va sfarsi ca ceausescu: detronat, arestet, judecat si executat de serviciile secrete ruse si de armata rusa 🙂
    apoi sefii serviciilor secrete ruse si ai armmatei ruse isi vor imparti cele 400 de miliarde de euro ale lui putin din panama 🙂
    exact cum a patit ceausescu 🙂

 3. mocanu dan spune:

  MARE REALIZARE A FOST DESTRAMAREA JUGOSLAVIEI….ZICESE CA SA FACUT DE CATRE GERMANIA,PRINCIPALII ACTORI FIIND CROATII…MOSCOVA ACUMA NU MAI ARE PICIOARELE ADINC INFIPTE IN BALCANII DE VEST CI UN AMARIT DE DEGETEL.SA NU UITAM SI DE NOI CARE AM INCHIS SPATIUL AERIAN RUSNACILOR

 4. bogdan spune:

  Ospiciul Lumea Rusa si faptele ei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top