PuskovDupa ce președintele SUA Barack Obama a anunțat prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei cu încă un an, șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri externe, Alexei Puşkov a propus corporațiilor McDonalds și Coca-Cola să părăsească piața rusă.

„Oare nu vor McDonalds și Coca-Cola sa sprijine sancțiunile lui Obama și ne scape de produsele lor. Vor demonstra astfel ca îşi respecta principiile, iar noi vom fi mai sănătosi”, – a scris Puşkov pe pagina sa de Twitter.

Judecând după comentariile la acest post, nu toți ruşii sunt de acord cu inițiativa lui Puşkov.

„Sa ne scape de produsele lor? Noi adica cine? Fiecare sa aleaga ce să mănânce și sa nu amestece mancarea cu politica” – a scris un comentator.

Altul a spus: „Da, și toate fabricile companiilor străine din Rusia, şi sa aruncam in strada sute de mii de muncitori. In schiiiiiimb…”

Un alt comentator, mai caustic: „Dvs. Domnul Alexei Puşkov aveti o cravată cam occidentala – nu ati dori una cusuta la „Bolșevicika”?


CocacolaÎn ceea ce privește McDonalds și Coca-Cola, cele doua au în Rusia și fără Puşkov suficiente probleme. Ieri, societatea Coca-Cola Hellenic a anuntat ca va închide fabrica din Nijni Novgorod.

Înainte de aceasta, s-a raportat incetinirea creșterii vânzărilor Coca-Cola în Rusia în 2014 de la 5% la 1%. În ultimul său raport, Coca-Cola Hellenic a subliniat impactul negativ asupra venitului a „situației geopolitice complexe și a tendințelor macroeconomice generale din Rusia”.

În luna august 2014, ziarul „Kommersant” a scris că Coca-Cola și-a retras reclama de la patru canale rusești de televiziune. Potrivit Forbes, toate aceste canale sunt asociate cu sanctiunile SUA impotriva Bancii „Rossia” si personal impotriva celui mai mare actionar al bancii Yury Kovalchuk, un prieten apropiat al președintelui Vladimir Putin.

Între timp, în unele regiuni din Rusia, în special în regiunea Vologda, a fost interzisa vanzarea de bauturi Coca-Cola minorilor începand din acest an.МсDоnald's

La randul sau, lanțul amercian de fast-food McDonalds este din luna august 2014 supus unei prigoane din partea Rospotrebnadzor, care a inchis o serie de restaurante. Acum, dupa o verificare completă, restaurantele au fost redeschise, iar McDonalds a intentat aproximativ 100 de procese impotriva Rospotrebnadzor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Puşkov cere Coca-Cola şi МсDоnald’s să plece din Rusia

  1. ??? spune:

    Si voi nu manipulati in favoarea voastra?

  2. gigel spune:

    Dupa fata, asta ar interzice tot, si apa, doar vodka sa ramana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top