O serie de cancelarii occidentale și-au anunțat sprijinul pentru politica oficială de nerecunoaștere a anexării Crimeei, proclamată oficial de către Departamentul de Stat al SUA în asa-zisa ”Declaratie privind Crimeea”.

Astfel, pe site-ul Guvernului Marii Britanii, MAE de la Londra (Foreign office) susține că politica londoneză pe această temă coincide cu cea americană.

„Marea Britanie sprijină declarația fermă a Statelor Unite privind dezacordul cu anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia …

Condamnăm încălcarea continuă a dreptului internațional de către Rusia. Crimeea este teritoriul Ucrainei. Suntem pe deplin angajați față de principiul protecției suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute pe plan internațional „, se arată în declarația oficială a Foreign office.

MAE britanic a subliniat separat că în Crimeea are loc sistematic hărțuirea minorităților și a celor care se opun anexării ilegale a teritoriului de către Rusia.

„Facem apel din nou la Rusia să elibereze toți prizonierii politici din Ucraina, deținuti în Crimeea și în Rusia, și să asigure accesul neîngrădit în peninsula pentru organismele internaționale care monitorizează respectarea drepturilor omului“, – se mai arata in  declaratia Foreign office.

Și Uniunea Europeană a emis un comunicat în care își arata spirjinul fata de „Declarația privind Crimeea“.

„Declarația privind Crimeea“ reflectă o poziție puternică și principială a SUA în legătură cu anexarea ilegală a Crimeea și Sevastopolului și a încălcarii suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei“, – a declarat reprezentantul Uniunii Europene.

UE reamintește ca, după cum se menționează în Declarația Înaltului Reprezentant Federica Mogherini din data de 16 martie 2018, UE nu recunoaște și continuă să condamne anexarea ilegală.

„Rămânem ferm angajați în sprijinul suveranitatii și integritatii teritoriale a Ucrainei și punem în aplicare deplina politica noastră de nerecunoaștere, inclusiv prin măsuri restrictive. Aceasta încălcare a dreptului internațional este o provocare directă la adresa securității internaționale, cu consecințe grave pentru ordinea juridică internațională care protejează unitatea și suveranitatea tuturor statelor”, a subliniat reprezentantul UE.

O susținere a ”Declaratiei privind Crimeea” a venit si din Germania.

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a declarat că poziția Berlinului în chestiunea Crimeei a rămas neschimbată. Declaratia sa este redata pe Twitterul Ministerul Afacerilor Externe din Germania.

„Anexarea contravine legislației internaționale și vom sublinia din nou și din nou acest lucru. Nu suntem pregătiți, indiferent de cât timp va trece, să ne întoarcem la agenda obișnuită”, a spus Maas.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

4 Responses to Puterile occidentale susțin ”Declarația privind Crimeea”

  1. bogdan spune:

    Crimeea se va afla in situatia Balticelor ! Doar ca anexarea Balticelor de catre URSS nu a fost recunoscuta niciodata doar de catre USA ! In schimb anexarea Crimeei de catre Porcie nu va fi recunoscuta niciodata de nimeni din Lumea Civilizata si de catre ONU ! Iar Sanctiunile vor aduce Porcia la nivelul de dezvoltare pe care-l merita ! Adica NKorea,Cuba,Venezuela ! Depinde de dementul Pitik cat de saraca vrea sa-si faca benzinaria cu nume de tara !

    • Marian spune:

      Omule cu dubla cetățenie 1 romana,2 americana ca te-ai maritat cu vreo unul,s.u.a. este ilegala toata,este pamant furat apasilor,cherokee ,mohicanilor etc,de catre lacomii pamantului engleji.Asa ca ciocu mic,ca sunteti la fel de otraviti!In plus sunteti satanisti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top