zolotov1Președintele rus Vladimir Putin a acordat titlul de general de armata fostului său bodyguard, primului adjunct al ministrului de interne Viktor Zolotov. Potrivit RBC, avansarea in grad este un preambul al numirii acestui in postul de ministru de interne, în locul lui Vladimir Kolokolţev.

Decretul președintelui Vladimir Putin privind conferirea titlului de general de armata lui Viktor Zolotov a fost publicat pe site-ul Kremlinului. Ultima dată, Putin l-a ridicat in grad pe Zolotov in 2006 – când l-a facut general-colonel. În luna mai 2014, Putin l-a numit pe Zolotov prim adjunct al ministrului Afacerilor Interne din Rusia şi comandant al trupelor Ministerului de Interne.

Înainte de functia sa in MAI, 13 ani a lucrat în Serviciul Federal de Protecție (FSO) și șef al serviciului de securitate prezidențială. Zolotiv a fost numit comandant al garzii prezidențiale de către Putin, după sosirea sa în Kremlin, în 2000.

În anii ’90, Zolotov a fost garda de corp la primaria St. Petersburg. Şi-a început cariera în Direcția a IX-a a KGB, care mai târziu a fost transformata în FSO.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top