omuleti bPreședintele rus Vladimir Putin a refuzat sa retrocedeze Ucrainei controlul frontierei ucraineano-ruse din Donbas, pana cand Ucraina nu adopta amendamente la Constituția sa privind statutul special al zonelor din Lugansk si Donetk. Totodata, seful statului rus a mintit din nou despre lipsa victimelor in operatiunea de ocupare a Crimeei, potrivit unui interviu cu Bild.

Referindu-se la condițiile restabilirii controlului deplin al frontierei de stat a Ucrainei, Putin a declarat că acordul de la Minsk contine urmatorul plan:

„În primul rând reforma constituțională, procesele politice și apoi, pe baza acestor procese, dupa ce se creaza atmosfera de încredere se finalizeaza toate procesele, inclusiv închiderea frontierei. Partenerii noștri europeni – şi cancelarul german și președintele francez – ar trebui încă o dată sa inteleaga toate aceste probleme „, – a spus Putin.

Președintele rus a spus că acordurile de la Minsk spun că amendamentele la Constituția Ucrainei trebuie să acționeze în mod permanent.

„Guvernul Ucrainei a prezentat dispozițiile tranzitorii, a implementat o lege cu privire la statutul special al acestor teritorii. Dar această lege, pe care au inclus-o in Constituție, este adoptată numai pe trei ani. Doi ani deja au trecut. Când ne-am intalnit la Paris  -…şi cancelarul german şi președintele Franței – au fost de acord că legea ar trebui să aibă un caracter diferit, și ar trebui să fie inclusa acolo în mod permanent „, – a spus Putin.

De asemenea, președintele rus a adăugat că modificarea Constituției Ucrainei nu a fost aprobata de către Rada Supremă nici în forma sa actuală.

PutinochioÎn acelasi interviu, Putin a mințit că ocupația Crimeei a avut loc fără varsare de sange.

Vladimir Putin a declarat că Crimeea nu a fost ocupata de ruși şi a minţit că acțiunile Federației Ruse pe peninsula nu au fost insotite de violenta.

„Noi nu am dus razboi, nu am ocupat pe nimeni, nu s-a tras niciun foc şi nimeni nu a murit ca urmare a evenimentelor din Crimeea. Nicio persoana!” – a spus Putin.

„.. Am folosit forțele armate pentru a descuraja cei peste 20.000 de militari din Ucraina sa intervina în procesul de exprimare libera a vointei oamenilor care trăiesc acolo. Oamenii au venit la referendum și au votat. Au vrut să fie parte din Rusia”, – a spus Putin.

„Democrația este voința poporului, poporul vrea să trăiască asa cum a votat. Pentru mine nu sunt importante nici teritoriul, nici frontiera, ci soarta oamenilor” – a declarat Putin, menționând că prin termenul „Crimeea” el înțelege cei 2,5 milioane de locuitori ai Crimeei.

„Napoleon a spus candva că justitia este întruchiparea lui Dumnezeu pe pământ. Reunificarea Crimeei cu Rusia este o decizie justă”, – a spus Putin.

De asemenea, el a spus ca reacția Occidentului la anexarea ilegală a peninsulei ucrainene a fost eronata.

„A fost o greșeală și nu avea ca scop sprijinirea Ucrainei, ci doar sa reduca oportunitățile de dezvoltare ale Rusiei..”

omulet verdeAmintim ca armata rusă mascata in „militii de auto-aparare” a ocupat teritoriul Crimeei prin forța armelor în luna februarie 2014. In timpul operatiunilor, trupele ruse au izolat toate unitățile militare ucrainene.

Ca urmare a unei astfel de operatiuni a fost ucis la Simferopol, cu foc de arma, militarul ucrainean – Serghei Kokurin.

Un alt militar, capitanul Fedun, a fost ranit în gât și braț.

În plus, mass-media din Crimeea a raportat că in timpul operatiunilor a fost ucis si reprezentantul  „militiilor de auto-aparare” din Crimeea, cetățean al Rusiei în vârstă de 33 de ani, Ruslan Kazakov.

Totodata, trupele de „auto-aparare” din Crimeea l-au rapit pe tatarul Reshat Ametov, cel care a sustinut un protest singular împotriva ocupației din Crimeea. La scurt timp dupa rapirea sa, Ametov a fost găsit mort.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Putin a minţit din nou despre lipsa de victime în ocuparea Crimeei

  1. Zorg spune:

    D’le Cocojcaru, știrea miroase a reciclare. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu e nici o știre

  2. Catun spune:

    Neinteresant. O stire va fi cand Putin va spune un mare adevar. Domnule Cojocaru, acesta e jurnalism? Veniti cu stiri care sa fie si senzationale.

  3. Clau spune:

    Domnule Cojocaru in titlul articolului e un pleonasm mare cat China cu Tibet si Siberia cu tot…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top