Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care prevede introducerea unor „măsuri economice speciale” în legătură cu ”acțiunile neprietenoase” ale Ucrainei, potrivit unui anunț postat pe site-ul Kremlinului.

Decretul nu menționează măsurile în cauză – acestea urmând sa fie elaborate si propuse de guvern. De asemenea, documentul prevede întocmirea listelor persoanelor și entităților juridice în legătură cu care vor fi aplicate aceste măsuri.

Decretul intră în vigoare la 22 octombrie și, după cum se precizează în document, este supus anulării dacă Ucraina refuză „măsurile restrictive” în ceea ce privește cetățenii și persoanele juridice din Federația Rusă.

În iunie, Vladimir Putin a semnat o lege privind sancțiunile ca răspuns la „acțiunile neprietenoase” ale Statelor Unite și ale altor țări.

În iulie, Kommersant, citând o sursă din Casa Albă, a scris că guvernul rus a început să pregătească un decret prezidențial privind sancțiunile împotriva persoanelor fizice și juridice din Ucraina. S-a spus atunci că sancțiunile ar implica blocarea activelor anumitor persoane de pe teritoriul Rusiei și interzicerea retragerii capitalului.

În prezent, aproximativ 1.700 de persoane fizice și circa 700 de persoane juridice se află pe listele de sancțiuni impuse de Ucraina; majoritatea sunt din Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Putin a ordonat impunerea de sancțiuni împotriva Ucrainei

  1. bogdan spune:

    Deci Ucraina a impus sanctiuni impotriva a 2400 de godaci ! Cam putini tinand cont ca in Marea Cocina exista in prezent cam 140 milioane de porcine… Sanctiunile impuse de Porcie in schimb inseamna si mai multa foamete si saracie printre godaci ! Ucraina deja are schimburile economice orientate spre si dinspre UE si Lumea Civilizata – in Porcie exporta/importa doar 9,1/15 % ! Deci sanctiunile porcesti sunt egale cu zero !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top