În discursul catre cetățenii rusi pe tema reformei pensiilor, presedintele rus a declarat ca va ”propune” guvernului ca vârsta de pensionare pentru femei în Rusia să fie de 60 de ani, nu de 63, așa cum prevede proiectul de lege propus de executiv si aprobat în prima lectura de Parlament.

Barbatii se vor pensiona la 65 de ani. Acum, vârsta de pensionare pentru bărbați este de 60 de ani, pentru femei 55.

Putin a propus, de asemenea, să se prevadă dreptul la pensionare anticipată pentru mame cu multi copii și să se introducă raspunderea penala pentru concedierea persoanelor vârstnice înainte de pensionare.

În discursul său, șeful statului a subliniat că, în anii 2000, a fost împotriva schimbărilor în sistemul de pensii și a spus că la acea dată o astfel de poziție era justificată. Rusia din acele vremuri „nu era încă o economie revigorată”, avea un nivel ridicat al șomajului și al inflației, afirma șeful statului rus. Acum, însă, Putin a ajuns la concluzia că este imposibil să se mai amâne reforma sistemului de pensii, în caz contrar, peste câțiva ani, bugetul Fondului de pensii nu va mai avea suficienți bani.

În același timp, președintele rus afirmă că Rusia a depășit dificultățile din economie, iar rata șomajului este acum cea mai scăzută ca în 1991.

Săptămâna trecută, Kremlinul nu a exclus că Vladimir Putin ar putea anunța în curând o relaxare a reformei sistemului de pensii.

La jumătatea lunii iulie, Duma de Stat a Rusiei a aprobat în prima lectură proiectul de lege al Guvernului privind creșterea treptată a vârstei de pensionare la 65 de ani pentru bărbați și până la 63 de ani pentru femei. Reforma sistemului de pensii a provocat deja proteste în zeci de orașe din Rusia, iar serviciile sociologice au înregistrat o scădere a ratingului lui Vladimir Putin.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Putin a ”propus” ca femeile în Rusia să iasă la pensie la 60 de ani

  1. bogdan spune:

    Deci porcii urca de la 60 la 65 si scroafele de la 55 la 60 ! Aproape de speranta de viata in Porcie ! Practic in afara de orasele mari din Porcie speranta de viata nu sare de 65 ! Deci godacii in majoritate vor muri la munca da-i dreaku’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top