PutinPreședintele rus Vladimir Putin vrea ca şi în cazul Moldovei sa fie aplicata o amanare a punerii în aplicare a Acordului de asociere economică cu UE, transmite agentia Unian, care citeaza documentele oficiale ale summit-ului CSI de la Minsk.

Rusia a efectuat consultări intense cu Uniunea Europeană și Ucraina. Ca urmare, a reușit să obtina o amânare până la 31 decembrie 2015 a aplicarii părții economice a Acordului de Asociere. De ce nu am putea construi o astfel de relație şi cu Moldova? Ne-am dorit și am cerut în mod repetat dar, din păcate, un răspuns clar de la prietenii noștri din Moldova și nu am primit , a declarat Putin la Minsk.

Potrivit lui, pana la data specificata partile trebuie sa rezolvele diferendele, pentru a găsi soluții de compromis. Noi credem că acest lucru este în interesul tuturor țărilor participante ale Tratatului privind zona de liber schimb a CSI fără excepție„, a mai spus Putin.

În prima jumătate a anului in curs schimburile comerciale între țările CSI a scăzut cu 9% pana la 111 miliarde de dolari. În aceeași perioadă, în 2013 acesta s-a ridicat la 123 miliarde de dolari, volumul schimburilor comerciale de anul trecut totalizand 235 miliarde.

Aceste cifre sunt în mare parte din cauza mediului extern nefavorabil, dar nu numai. Ele sunt, de asemenea, o consecință a schimbării priorităților economice ale unor membri ai CSI. Omologul moldovean a vorbit aici despre acțiunile Rusiei în legătură cu semnarea de catre Moldova a acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Noi nu ne-am opus apropierii de Uniunea Europeană. Si noi vrem să ne apropiem de UE. Întrebarea noastra este legata de conditiile cooperar. Problemele nu sunt din cauza măsurilor de reacție și de protecție ale Federației Ruse, ci a faptului ca partenerii noștri nu consideră că este necesar ca în timp util, clar, în mod obiectiv și profesional sa discute despre toate riscurile care apar în economia rusă și pentru alte țări din CSI în legătură cu funcționarea regulilor zonei de liber schimb după aderarea colegilor noștri la alte asocieri comerciale și economice „, a spus Putin.

Putin este de părere trebuie să se gândească la impactul pe care il vor avea aceste documente semnate cu colegii din Europa. Cum vor pătrunde bunurile europene pe piețele noastre, ce volum de mărfuri mascate drept produse locale ar putea ajunge pe piata din Rusia și zona de liber schimb a CSI despre asta a fost vorba. Și dacă am fi făcut-o în timp util, nu ar fi nicio problemă „, a spus preseditele Putin.

Acest lucru este valabil și pentru Republica Moldova, acest lucru este valabil și pentru Ucraina”, sustine Putin.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top