La conferinta comuna cu presedintel SUA, Donald Trump, Vladimir Putin a reluat majoritatea tezelor propagandistice referitoare la razboiul din Ucraina. Astfel, el a declarat că se așteaptă ca SUA să influențeze „mai ferm” partea ucraineană pentru punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, sugerand astfel ca de incalcarea constanta a armistitiului din estul Ucrainei s-ar face vinovata armata Ucrainei (desi reprezentantii OSCE declara contrariul – n.r.).

Totodata, referindu-se la agresiunea Rusiei în Donbas, Putin a folosit în continuare termenul „criza ucraineană”, ca si cum prezenta armatei ruse, dovedita inclusiv in cazul doborarii aeronavei civile care efectua zborul MH17, nici nu se pune in discutie.

„Când am discutat despre criza ucraineană, am atras atenția asupra implementării conștiincioase a acordurilor de la Minsk”, a spus Putin, continuand sa spuna ca se așteaptă ca SUA să facă presiuni asupra Kievului pentru punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk.

„Statele Unite ar putea insista mai mult asupra acestui lucru (punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk – n.r..) și să influenteze conducerea ucraineană în acest sens”, a adăugat Putin.

Totodata, Putin l-a asigurat pe președintele SUA că Rusia va menine tranzitul gazului rusesc prin Ucraina, după construirea conductei de gaz „Nord Stream – 2“.

Putin a menționat că, în timpul reuniunii, Trump „și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibila dispariție a tranzitului prin Ucraina”.

„L-am asigurat pe președinte că Rusia este pregătită să păstreze acest tranzit. Mai mult decât atât – Suntem gata să continuam contractul de tranzit, care se încheie anul viitor, cu conditia soluționării litigiului dintre entitățile economice în instanța de arbitraj de la Stokholm“, – a spus Putin.

Comentând cu privire la construcția conductei de gaz Nord Stream-2, Trump a declarat că a discutat această problemă anterior cu Angela Merkel „în tonuri destul de grele“. „Nu sunt sigur că acest lucru este în interesul Germaniei, dar aceasta este decizia lor”, a spus Trump.

Președintele american a declarat că SUA va concura cu Rusia pe piața europeană a gazelor.

„Cred că vom concura … și vom concura cu succes, cu toate că ei (în Rusia – n.r.) au unele avantaje,“ – a spus Trump.

Trump nu a comentat insa problema retragerii suprotului militar si de alta natura pe care Rusia il asigura regiunilor speratiste din estul Ucrainei.

„Am avut un dialog bun, sincer … un dialog productiv , bun nu numai pentru SUA și Rusia, dar și pentru întreaga lume. Problemele dintre noi sunt cunoscute tuturor și le-am discutat astăzi. Relațiile noastre nu au fost niciodată mai proaste decât sunt acum, dar acest lucru s-a schimbat în ultimele patru ore, chiar cred asta „, a spus Trump.

Presedintele american a adaugat că a discutat cu Putin despre problemele legate de denuclearizarea Coreei de Nord, creșterea islamismului radical, despre situația din Iran și din Siria. În același timp, el nu a menționat Ucraina.

„Dialogul dintre SUA și Rusia deschide oportunități pentru pace … Reuniunea de astăzi este doar primul pas într-un proces lung”, a spus Trump.

„De asemenea, am vorbit despre importanța presiuni asupra Iranului pentru a preveni dezvoltarea programului său nuclear/ Referitor la situația din Siria, am spus clar că nu vom permite ca eforturile noastre de a combate ISIS sa dispara in van“ – a spus presedintele american.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

3 Responses to Putin a reluat de față cu Trump tezele propagandistice legate de Ucraina. Trump nu a părut deranjat

 1. Vlad Gelu spune:

  desi reprezentantii OSCE declara contrariul – declara Oleg si Cojocaru impreuna cu toti pupincuristii !

 2. bogdan spune:

  Un imbecil nu are cum sa fie deranjat de tampeniile vomitate de un criminal ! Nu intelege !

 3. ANTIPUTIN spune:

  Trump este un om lepros
  Suge al Moscovei os
  E un fel de sconcs, cu verbul paros
  Creieru’i, dela burgeri, namalos !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top