Președintele rus Vladimir Putin a semnat legea privind izolarea segmentului rusesc al internetului- Runet. Documentul este afișat pe portalul de informații juridice al Rusiei.

Legea va intra în vigoare la 1 noiembrie 2019, iar o serie de prevederi ale acesteia, inclusiv în ceea ce privește sistemul național al domeniilor, vor intra în vigoare din 2021.

Duma de Stat a aprobat legea în cauza la 16 aprilie, Consiliul Federației – la 22 aprilie.

Procedura votarii proiectului de lege în a doua lectură s-a desfasurat cu încalcari. Astfel, numele presedintelui Dumei, Veaceslav Volodin, figura pe lista deputatilor care au votat, deși acesta nu se afla in sala parlamentului, fiind plecat din Moscova. Reprezentantul lui Volodin a explicat acest lucru spunadn ca a fost o eroare a staffului Dumei de Stat.

Ulterior, senatorul Liudmila Narusova a declarat că a votat împotriva legii privind izolarea Runet, dar votul sau  fost inregistrat ca fiind  „Pentru”. Ulterior, Consiliul Federației a corectat rezultatul votului senatorului Narusova.

Potrivit autorilor legii, acest act normativ este adoptat oentru orice eventualitate. Astfel, dacă cineva atacă (amenință să limiteze sau dezactiveze) segmentul rusesc al internetului, Roskomnadzor va prelua controlul centralizat al Internetului rusesc. Agenția va filtra tot traficul prin intermediul sistemelor speciale de blocare, care vor fi distribuite gratuit operatorilor de telecomunicații. Acestia din urmă vor trebui să respecte instrucțiunile directe ale Roskomnadzor, în special, să respecte regulile de rutare a traficului, izolandu-l efectiv în interiorul țării.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Putin a semnat legea privind izolarea Internetului de limbă rusă

  1. bogdan spune:

    Ce sa faca godacii cu Internetul ? Nu au deja Pitikul Diliu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top