Președintele rus Vladimir Putin a semnat mai multe decrete privind acordarea de titluri onorifice mai multor unități ale armatei ruse. Potrivit actelor normative, unitatile armatei ruse au primit denumiri care includ numele unor orașe ucrainene, belaruse, capitalele poloneza si germana și chiar a unei regiuni din România.

Decretele sunt publicate pe portalul oficial al informațiilor legale.

Astfel, Regimentul 6 de tancuri a primit numele de „Regiment de Garda Lvov”, Regimentul 68 de tancuri – „Regiment de Garda Jitomir-Berlin”, Regimentul 163 de tancuri – „Regiment de Garda Nejinskii” (toate fiind orase din Ucraina).

Decretele sunt semnate de Putin la 30 iunie 2018. În ele se noteaza că titlurile onorifice sunt acordate „în scopul de a păstra tradițiile istorice militare glorioase și educația militarilor în spiritul devotamentului față de patrie și loialitatea față de datoria militară“.

Pe lângă aceste regimente, mai multe unitati ale armatei ruse au primit denumiri onorifice, care includ numele unor orașe din Belarus (Vitebsk, Kobrin și Slonim).

Un alt regiment, 381 artilerie, a primit numele de onoare „Regiment de Garda Varsovia”, după capitala Poloniei.

Totodata, Regimentul 400 de artilerie a primit numele de onoare „Transilvania”, iar Divizia 150 motorizata – „Idritsa-Berlin”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Putin acordă unui regiment de artilerie din armata rusă numele de ”Transilvania”

 1. ANTIPUTIN spune:

  Nu’si mai revine, e bolnav crunt. Trump nu’l poate ajuta, si el are boala lui Putin

 2. Radu2 spune:

  Urmează regimentele Venus,Saturn și Jupiter! Venus poate nu ,ca se supăra aia mică ,contorsionista lu’ Putinica! Sau sa mai ia idei de la tv pentru personal : Sauroni,orci,goblini etc.
  Da de ce Transilvania și nu Muntenia? Ca făceau de o companie ,cu tata Ilici (încă mai respira), Voican Voiculescu,Măgureanu și pe restul ii împaiau și purtau mai ales la parade(Brucan,Militaru,amiralul ăla Ciuciu Dumitrescu etc).Oricum , cu mirosurile armata rosie niciodată nu a fost in opoziție ! Intotdeauna au fost una din arme!

 3. Basarabia e Romania spune:

  Saracul delireaza……e clar ca a pierdut contactul cu realitatea! Probabil se viseaza stapanul lumii……………cum s-o numi patologia. Trolii nu sunt la datorie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top