Фотосессия девушка наручникиVladimir Putin este foarte „european” atunci cand vine vorba despre solutiile politice pentru alte tari, in special Ucraina, dar extrem de dur in combaterea acelorasi idei manifestate in interiorul tarii sale.

Spre exemplu, recent, intr-un interviu pentru postul german ARD, presedintele rus a pledat pentru federalizarea Ucrainei, apreciind că „aceasta este singura soluţie” pentru criza din statul vecin.

„Ucraina este o mare ţară europeană cu o cultură europeană, însă această ţară are viitor doar dacă acceptă ideea federalizării”, a afirmat Putin.

Pe de alta parte, in Rusia, continua prigoana activistilor politici care pledeaza pentru „federalizarea” anumitor regiuni. Cuvantul federalizare este luat in ghilimele deoarece in realitate activistii rusi nu cer federalizare, ci doar sporirea drepturilor regiunilor in gestionarea bugetelor regionale.

Astfel, în Novosibirsk (Siberia) a fost reținut liderul filialei locale a RPRParnas, partid condus de Boris Nemtov, opozant de frunte al regimului Putin.

Egor Savin, seful filialei Novosibirsk al Parnas este suspectat de activități extremiste, anunta FSB. Apartamentul sau este perchezitionat de agenti ai serviciului secret.

Savin a participat la organizarea Marșului pentru federalizarea Siberieiși cateva pichete in fata consiliului local

Între timp, acțiunile FSB împotriva lui Savin ar putea avea legatura si cu intimidarea iniţiatorilor noii coalitii politice pro-europene din Rusia. Sambata, pe 15 noiembrie, la Moscova a avut loc o conferință a RPRParnas si a reprezentantilor celorlalte partide de opoziție in vederea formarii coaliției pro-europene pentru participarea în comun la alegerile locale, regionale, parlamentare și prezidențiale.

Aliații RPRParnas sunt partidele Yabloko, Partidul 5 decembrie„, Alegerea democraticăși personal Mihail Hodorkovski şi Alexei Navalny.

Savin nu este singurul politician prigonit de autoritatile ruse. Un număr de activiști implicați în primavara in proteste tip „mars pentru federalizare” si jurnaliștii care si-au manifestat interesul pentru aceste actiuni, au fost arestati si condamnati de „jsutitia” rusa.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top