Acțiunile SUA privin eliminarea tratatului privind forțele nucleare intermediare (Tratatul INF) pot duce la o cursă a înarmării necontrolată, a declarat presedintele rus, Vladimir Putin, citat de agentia de stat TASS.

„În opinia noastră, acțiunile Statelor Unite, care au dus la lichidarea Tratatului privind forțele nucleare intermediare, vor implica inevitabil devalorizarea, subminarea întregii structuri de securitate globală, inclusiv Tratatul privind armele strategice și Tratatul privind neproliferarea armelor nucleare”, a avertizat Putin. „Un astfel de scenariu înseamnă reluarea necontrolata a cursei inarmarilor”.

Potrivit liderului rus, motivul pentru care SUA s-ar retrage din tratat este unul inventat.

Totodata, din acuzat, Putin devine acuzator și insistă că responsabilitatea pentru riscurile pentru pacea mondială „revine în întregime părții americane”.

„În loc de a avea o discuție atentă asupra problemelor de securitate internațională, Statele Unite au anulat pur și simplu eforturile îndelungi de a reduce eventualitatea unui conflict militar pe scară largă, inclusiv cu utilizarea de armenucleare”, a spus el.

De asemenea, Putin a anunțat disponibilitatea Moscovei de a relua negocierile depline cu privire la stabilitatea și securitatea strategică cu Washingtonul.

Amintim, pe 2 august, acuzând Rusia de încalcarea Tratatului INF, Statele Unite s-au retras oficial din acest acord care a marcat sfârșitul războiului rece.

Analiștii se tem că lichidarea acordului istoric ar putea duce la o nouă cursă a înarmarior între Statele Unite, Rusia și China.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Putin avertizează despre o nestăpânită cursă a înarmării după lichidarea Tratatului INF

  1. bogdan spune:

    Pai asa si trebuie ! Cursa inarmarii va secatui si ultimele resurse ale Porciei ce se va dezintegra precum defunctul URSS ! Asta e bine pt ca astfel se apropie cu pasi repezi si sfarsitul Pitikului nebun….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top