Putin KremlinRusia va coopera în continuare cu Statele Unite şi partenerii lor în lupta împotriva Statului Islamic (SI) în Siria, însă această cooperare este în pericol în cazul în care turcii vor mai doborî vreun avion rusesc, a avertizat Vladimir Putin, relatează Reuters.

Putin şi-a exprimat furia faţă de acţiunile Turciei, după întâlnirea, joi seara, cu preşedintele francez Francois Hollande. El a spus că el percepe doborârea avionului rusesc ca pe un act de trădare din partea unei ţări pe care Moscova o credea prietenă.

Însă a spus că va ordona armatei ruse să-şi intensifice cooperarea cu forţele armate franceze – inclusiv prin schimburi de informaţii despre ţinte – şi că face acest lucru în vederea creării unei coaliţii internaţionale largi care să aducă alături Rusia şi state occidentale, scrie Mediafax.

„Noi suntem pregătiţi că cooperăm cu coaliţia condusă de către Statele Unite. Dar, desigur, incidente ca distrugerea avionului nostru şi moartea militarilor noştri sunt absolut inacceptabile”, a spus Putin în conferinţa de presă comună cu Hollande.

„Şi pornim de la poziţia că acest lucru nu se va repeta, altfel nu vom avea nevoie de cooperare cu nimeni, cu nicio coaliţie, cu nicio ţară”, a subliniat liderul de la Kremlin.

El a precizat că a convenit împreună cu omologul său francez asupra modului de cooperare în viitor – pe bază bilaterală şi, ca întreg, cu coaliţia condusă de către Statele Unite. „Vorbim despre o desemnare a teroriştilor împotriva cărora putem efectua atacuri aeriene şi când este mai bine să ne abţinem de la atacuri aeriene, despre schimbul de informaţii cu privire la varii probleme şi coordonarea acţiunilor noastre pe – ca să spun aşa – câmpul de luptă”, a declarat Putin.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Putin: Cooperarea cu coaliţia condusă de SUA împotriva ISIS nu va mai EXISTA în cazul unui alt incident

  1. yehudy spune:

    draga ivan, accepta faptul ca rusia nu mai este o super putere: rusia este pe moarte 🙂
    rusia, conform cifrelor publicate de oficialitatile ruse, are un buget militar (exprimat in $) pentru 2016 redus cu 50% fata de bugetul militar din 2015. si asta in conditiile in care cheltuielile de operare a razboiului din siria vor exzploda in 1016 🙂
    draga ivan, rusia in 2016 va putea plati numai soldele militarilor, nu va mai putea cerceta-dezvolta noi arme, nu va mai putea produce noi tancuri, avioane, rachete, tunuri si munitii 🙂
    draga ivan, productia militara a rusiei este inghetata deoarece economia rusiei este in cadere libera 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top