putin conferintaDiferenţa între un opozant al lui Vladimir Putin şi un inamic al Rusiei, asa-numita coloana a 5-a, este minimă, i-a răspuns joi unui jurnalist liderul de la Kremlin, acuzat că a redus la tăcere opoziţia în ultimii 15 ani şi că a reînviat conceptul sovietic de „duşman al poporului”.

În conferinţa de presă anuală şeful statului rus a fost întrebat de către un jurnalist despre „coloana a cincea”, o expresie prin care sunt desemnaţi ruşii acuzaţi că lucrează pentru o putere străină şi împotriva Rusiei.

Răspunsul lui Putin vizează ceea ce a mai rămas din opoziţia rusă – şi anume liberalii -, după un an în care autorităţile ruse şi-au multiplicat atacurile contra oricui critică politica Kremlinului, după ce au introdus legi cu privire la „agenţi străini” şi au denunţat membri ai „coloanei a cincea”.

„Diferenţa este mică” între un opozant şi un membru al „coloanei a cincea”, a apreciat Putin, care a denunţat coloana a cincea în discrusul istoric pe care l-a susţinut în martie despre „alipirea” Crimeei la Rusia.

„Este dificil să vezi din afara frontierei care desparte opoziţia şi coloana a cincea”, a spus Putin.

„Un opozant, chiar şi cel mai îndârjit, se bate până la urmă pentru interesele patriei sale, pe când coloana a cincea înseamnă oameni care execută ceea ce le este dictat de interesele altui stat, ei sunt folosiţi pentru a îndeplini scopuri politice care ne sunt ostile”, a subliniat el.

Personalităţi ruse care critică Kremlinul, ca starul rock Andrei Makarevici, ale cărui concerte au fost anulate în mai multe oraşe ruseşti, „trebuie să se apere public”, a adăugat el.

„Puterea oficială nu a dat niciodată ordine” să fie persecutaţi, a declarat Putin. Acuzat în mod implicit că „intensifică ura în societate”, preşedintele rus s-a declarat „sigur că face totul pentru a suda societatea”. „Dar uneori trebuie să spui lucrurilor pe nume”, a subliniat cel mai puternic om din Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top