poros putinPreședintele rus Vladimir Putin a declarat reporterilor după discuțiile purtate cu omologul său ucrainean Petro Poroșenko între Rusia și Ucraina au rămas o mulțime de probleme deschise.”

Avem o mulțime de probleme deschise, suntem interesați în rezolvarea lor atat Rusia, cât și Ucraina, și partenerii noștri europeni„, a spus el.

În același timp, a spus el, nu a discutat în detaliu cu Poroșenko în ceea ce privește încetarea focului.

Rusia nu poate vorbi si stabili condițiile de încetare a focului. Putem doar încuraja crearea unei atmosfere de incredere, a adăugat el. Am vorbit despre unde este acest lucru posibil, ce poate Rusia face pentru a se asigura acest proces are loc. Rusia nu a pus conditii. Noi nu putem face acest lucru a repetat președintele Putin. El a subliniat că procesul de pace este treaba Ucrainei, a Donețkului și Luganskului.”

Președintele rus, de asemenea, a vorbit pe tema trupelor ruse reținute în Ucraina. Putin a menținut pozitia oficiala potrivit careia parasutistii rusi ar fi ajuns in Ucraian din greseala, erau patrule de frontieră, și și-a exprimat speranța problemele vor fi rezolvate.

Am auzit ca patrulau frontiera, ar putea intra din greseala pe teritoriul Ucrainei, dar au venit si la noi soldații ucraineni în vehicule blindate. Probleme nu au aparut si sper nici în acest caz...” – a adăugat Putin. El a menționat că mai devreme pe partea rusă s-au găsit soldații din Ucraina. Președintele a adăugat el nu a primit încă raportul despre incident de la Ministerul Apărării și Statul Major General.

Președintele rus a precizat în discuțiile sale cu președintele Ucrainei au ajuns la un acord în ceea ce privește furnizarea de asistență umanitară în regiunile Donețk și Lugansk. Ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la componenta umanitara, a spus Putin. Președintele Poroșenko și nu neagă complexitatea situației umanitare, ea nu poate fi descrisa altfel decat o catastrofa.” Am căzut de acord asupra modului în care vom colabora. Nu vreau sa anticipez, dar anumite intelegeri am facut aici,” – a spus Putin.

Putin a afirmat a fost de acord cu Poroșenko să fie reluat dialogului privind energia. Noi credem, și președintele Poroșenko, ca este nevoie sa reluam dialogul privind energia, inclusiv problemele de gaze, a spus el. Ne aflăm intr-un impas, dar oricum trebuie sa vorbim despre asta.”

Poroșenko: Discuțiile cu Putin, complexe și dificile

Președintele Ucrainei a descirs discuțiile de la Minsk cu Vladimir Putin drept complexe și dificile„, transmite Reuters.

Potrivit lui Poroșenko, Ucraina și Rusia vor organiza consultări între agențiile de frontieră și statelor majore ale celor două țări, în contextul soluționării situației în raioanele de est ale Ucrainei, scrie InterfaxUcraina”.

Am convenit să înceapă imediat consultările polițiștilor de frontieră, al căror scop este sa asigure punerea în aplicare a acestei cerințe (pentru a stabili un control la frontiera dintre Ucraina și Federația Rusă),” – a spus reporterilor Poroșenko, după vizita sa la Minsk. Președintele a mai spus că aceste consultări vor avea loc între șefii Statelor Majore ale celor două țări pentru a asigura premisele procesului de pace în Donbas.

Poroșenko a mai spus în cel mai scurt timp posibil va fi pregătit un plan pentru încetarea focului în partea de sud-est a Ucrainei.

Potrivit președintelui ucrainean, subiectul principal al discuțiilor de la Minsk a fost soluționarea pașnică a situației din regiunile de est ale Ucrainei. Pot spune logica planului de pace, în cele din urmă, a fost susținută de toți șefii de state fără excepție a spus el.

Poroșenko a adăugat a fost de acord cu noi negoicieri care vor avea loc pe 6 septembrie pe probleme de energie, cu participarea comisarului european al energiei și ministrilor Combustibilului și Energiei din Rusia și Ucraina.” Totodatș, președintele a mai spus părțile au convenit să organizeze consultări la nivel de experți cu privire la impactul economic al zonei de liber schimb între Ucraina și UE.

Întâlnirea între Putin și Poroșenko a fost prima dintre președinții celor două țări. Liderii au mai avut un contact în Normandia, în luna iunie a acestui an, dar acela a fost scurt mai puțin de 10 minute și cu participarea cancelarului Angela Merkel și a președintelui francez Francois Hollande.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top