”Fostul șef al laboratorului anti-doping de la Moscova, Grigori Rodcenkov, este sub controlul serviciilor secrete din SUA”, a declarat președintele rus Vladimir Putin, în conferința sa de presă anuală, sugerând că marturia acestuia, care a stat la baza suspendarii olimpicilor rusi de la competitii sportive internationale, ar fi fost obtinuta sub influenta medicamentelor.

Ce fac ei cu el? Ce fel de droguri îi dau că să spună ce trebuie? „, a lansat Putin o banuiala, care imediat a capatat sens de axioma in toata presa din Rusia.

Președintele rus a mai spus că admiterea lui Rodcenkov la muncă în sistemul sportiv rusesc a fost o greșeală. Potrivit lui Putin, el știe cine se face vinovat de această eroare. „Dar ce putem spune acum?”, a adăugat el.

Refuzand sa recunoasca vina Rusiei in esecul sportului olimpic rusesc, Putin a lansat o alta ipoteza. El a declarat că „respectă” Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și Agenția Mondială Anti-Doping (WADA), și că Rusia are ”mulți prieteni” în aceste organizații. Cu toate acestea, „asupra lor [CIO și WADA] se exercită presiuni de dimineața până seara, sunt intimidate”, a spus Putin.

Grigori Rodcenkov a condus laboratorul anti-doping de la Moscova din 2005 până în 2015. După acuzațiile WADA de distrugere sistematica in Rusia a probelor pozitive de doping, el a demisionat și a plecat în SUA, unde a devenit informator al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) si inclus de autoritatile SUA in programul de protecție al martorilor.

Mărturia lui Rodcenkov au oferit punctul de pornire în investigațiile lansate de WADA, a caror rezultat a fost descalificare multor sportivi rusi, multi dintre ei fiind privați și de medaliile obșinute la Jocurile Olimpice de la Soci. Totodata, CIO a interzis echipei naționale a Rusiei sa participe la Jocurile de iarnă, care vor avea loc în 2018 în Coreea de Sud.

În Rusia, Rodcenkov a fost acuzat in absenta de ”abuz de putere” și ”trafic cu substante intrezise”, fiind arestat în lipsă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Putin face acuzații fără acoperire: ”Rodcenkov (fostul șef anti-doping din Rusia) este sub controlul drogurilor administrate de serviciile SUA”

  1. bogdan spune:

    Autismul si Tembelismul sunt caracteriistici standard ale godacului din Lumea de cacat rusa… Porkul Pitk Putler este reprezentantul lor de marca…da-i dreaku de Cuba 2 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top