putin semneazaPreședintele Vladimir Putin a semnat un decret pe 6 aprilie, care initiaza disponibilizări masive și schimbari de personal în conducerea Ministerului pentru Situații de Urgență (MSU) din Rusia, dar si la varful FSB, Procuratura si MAI.

În total, Putin a concediat de la varful conducerii MSU 22 de directori in grad de general si colonel, majoritatea fiind șefi regionali ai MSU (Moscova, Extremul Orient, Caucazul de Nord, Siberia, de Nord-Vest, Volga, Ural), scrie Rossiiskaia Gazeta.

În decretul prezidențial nu se spune nimic despre motivele concedierilor. Mai târziu, serviciul de presă al MSU a explicat ca „restructurarile” au loc cu scopul optimizarii funcționarii ministerului.

În paralel,  Putin a ordonat schimbări de personal şi în conducerea Ministerului de Interne (MAI), a Comitetului de Investigații (Procuratura) si FSB.

Astfel, Putin l-a numit pe general-locotenentul Vladislav Menscikov șef al contraspionajului rus in cadrul FSB.

Înainte de această numire, Menscikov a fost șef Programe Speciale al Presedintiei și, anterior, CEO al concernului „Almaz-Antei”.

Predecesorul său la conducerea Contrainformatiilor a fost Oleg Sîromolotov, numit de Putin pe 19 martie adjunct al ministrului afacerilor externe in probleme privind combaterea terorismului.

Pe postul vacant de șef al Programelor Speciale al Presedintiei  ruse a fost numit Alexandr Linz.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top