religiaPreședintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care interzice ceremoniile religioase pe străzile din țară fără notificarea prealabilă a autorităților locale.

Documentul precizează că întâlnirile de rugăciune și cele religioase care necesită menținerea ordinii publice, vor fi efectuate în conformitate cu legile privind desfășurarea de marsuri si demonstratii publice, potrivit RIA Novosti.

Legea precizează că manifestatiile religioase pot fi efectuată în mod liber, în primul rând „în cladiri religioase și alte clădiri care aparțin unor organizații religioase, precum si pe teritoriul adiacent acestora„. In al doilea rând  pe  terenurile deținute de către organizațiile religioasesau  pe teritoriul instituțiilor înființate de organizațiile religioase.”

Efectuarea libera de ritualuri religioase va fi posibilă numai în locurile de pelerinaj, în cimitire, crematorii și în locuinte private.

În toate celelalte situatii, ritualurile și ceremoniile religioase publice, inclusiv întâlniri de rugăciune și religioase care necesită menținerea ordinii publice, vor fi efectuate în conformitate cu legile privind organizarea si desfasurarea de intruniri publice, marșuri și demonstrații, adica cu aprobare prealabila din partea autoritatilor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top