Russian athletes participate in the opening ceremony of the London 2012 Paralympic Games in the Olympic Stadium August 29, 2012. REUTERS/Olivia Harris (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS) - RTR3791BRusia va organiza o competiție pentru sportivii paralimpici, carora le-a fost interzis să participe la jocurile de la Rio. Newsweek scrie ca acestia vor primi recompense similare celor de la Jocurile Paralimpice de la Rio, promisiunea fiind facuta personal de președintele Vladimir Putin.

„Vreau să le spun paralimpicilor nostri: desigur, vă vom sprijini și vom organiza evenimente speciale, la care să va aratati toate abilitățile, iar premiile pentru câștigători vor fi la fel ca la Jocurilor Paralimpice”, a promis președintele rus. El a subliniat faptul că decizia cu privire la descalificarea sportivilor ruși cu dizabilități „este nedreapta, imorala și inumana”.

În această săptămână, Curtea de Arbitraj pentru Sport a confirmat decizia Comitetului Internațional Paralimpic de a nu admite la concursul de la Rio sportivii cu dizabilități din Rusia.

Luna trecuta, pentru sportivii ruși cărora li s-a refuzat participarea la Olimpiada de la Rio a fost organizată o mică competiție in Rusia. E drept, notează ziarul, premii banesti pentru sportivii castigatori nu au fost acordate.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

4 Responses to Putin le-a promis paralimpicilor ruși propia Olimpiadă

  1. Catun spune:

    Cat de cinic poate fi Putin. Sa dopezi o persoana cu dizabilitati ca sa ii fure meritele altei persoane cu dizabilitati nu este inuman, nici nedrept, nici imoral?

  2. bogdan spune:

    Olimpiada drogatilor subdiviziunea paralimpici !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top