Hollande PutinMass media  comenteaza întâlnirea de sâmbătă, în incinta aeroportului Vnukovo2 din Moscova, dintre președintele Rusiei și cel al Franței, Vladimir Putin și Francois Hollande. Aparent, Franța e decisa să devină principalul mediator între Moscova și Occident în soluționarea crizei ucrainene. Discuțiile dintre cei doi lideri au avut loc în perioada premergătoare întâlnirii de la Minsk a grupului de contact pentru reglementarea crizei din Ucraina.

Putin a declarat după discuțiile cu Hollande pledează pentru o încetare imediată a focului în estul Ucrainei, „respectă” integritatea teritorială a țării vecine și solicită eliminarea elementelor blocadei Donețkului și Luganskului„. Fara nicio mentionare a problemei Crimeei, care se pare ca nu mai face parte din chestiunea integritatii teritoriale a Ucrainei.

Desi declara ca „respecta” integritatea teritoriala a Ucrainei, Rusia continua sa trimita trupe in Donbas. În ziua intalnirii cu Hollande si duminica, Rusia a transferat in regiunile rebele din Ucraina cel puțin doua divizii de artilerie (obuzire de 152 mm şi de 122 mm), potrivit Centrului de analiza politico-militara InformSoprotivlenie. În plus, continuăaprovizionare” și concentarear de muniții din Rusia.

In prezent, in Donbas (sud -estul Ucrainei)  se afla circa 7.000 de militari din trupele regulate ale Armatei Ruse, potrivit calculelor autoritatilor de la Kiev.

La rândul său, Hollande a declarat întâlnirea a avut loc într-un moment bun, în circumstanțe care promit și care cu siguranță vor avea rezultate în următoarele câteva zile„.

Potrivit ziarului Kommersant”, care citeaza surse diplomatice francezeParisul este gata să joace un rol important în medierea internațională în soluționarea conflictului din Ucraina si va atrage la discutii si Berlinul. Această versiune este confirmata de faptul doar cu o zi înainte Hollande a discutat cu cancelarul german Angela Merkel. Împreună ei au declarat că s-au înregistrat progrese”.

Hollande Putin2Anterior, pe fondul tensiunilor in crestere dintre Rusia și Occident, rolul de intermediar era asumat de Angela Merkel. Insa, recent, cancelarul german si-a înăsprit brusc atitudinea fata de Moscova, ca urmare a intransigenței lui Putin și refuzul său fata de ideea compromisului.

Totodata, in ciuda suspendarii contracului Mistral, Franța devine singura țară în măsură să stabilească un dialog cu Rusia. Comentând întâlnirea sa cu Hollande, Vladimir Putin a declarat nu s-a ridicat problema navelor Mistral. El a declarat că pentru Moscova nu este o problemă gravă care sa complice relațiile, și ca în caz de eșec al contractului nu va cere compensații suplimentare, ci va fi mulțumit cu returnarea banilor plătiti. Amintim ca, anterior, Rusia a amenintat Franta cu plata unor daune de până la 3 miliarde de euro.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top