Vladimir PutinPreşedintele rus, Vladimir Putin, s-a lăudat că poate cuceri Kievul în „două săptămâni”, într-o discuţie prin telefon pe care a avut-o cu preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, relatează Huffington Post, în ediţia electronică.

Putin, a repetat din nou minicuna cu „nu există militari ruşi în Ucraina”, în pofida dovezilor conducerii ucrainene şi a presei internaţionale.

În ultimele zile, probabil înaripat de „insuccesul” armatei ucrainene, Putin a devenit tot mai sfidător cu privire la dreptul Moscovei de a-şi proteja „interesele în ţara vecina”, potrivit Mediafax.

Cotidianul italian La Repubblica a relatat că, într-o conversaţie cu Barroso, Putin a remarcat: „Dacă vreau, iau Kievul în două săptămâni„.

Comentariile sale, relatate de Barroso colegilor la summitul UE de săptămâna trecută, au apărut în timp ce NATO intenţionează să construiască o nouă forţă de reacţie rapidă de până la 4.000 de militari care să poată ajunge în Europa de Est în 48 de ore pentru a răspunde unei posibile agresiuni ruseşti.

armata rusaLiderul rus a fost la fel agresiv şi atunci când a fost întrebat de un reporter al BBC dacă „regretă cimele din Ucraina”. Încercând să se apere, a replicat în rusă. „Care este scopul şi sensul operaţiunii militare din prezent din est? Şi ce a determinat escaladarea activităţilor lor”, a spus preşedintele. „Ele au fost determinate de faptul că trupele ucrainene asediază zone civile şi trag direct în zone rezidenţiale. Aceasta este ceea ce multe state, inclusiv în Europa, preferă să nu observe, din nefericire”, a adăugat preşedintele.

Preşedintele a fost clar iritat de confruntare, oprindu-l pe translator în mijlocul propoziţiei la un moment dat, pentru a-i răspunde reporterului direct în engleză.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top