IskanderÎn timpul discursului anual adresat Consiliul Federal al Rusiei, președintele Vladimir Putin a vorbit desprelegitimitatea” anexarii Crimeei și a subliniat peninsula are pentru Rusia importanta sacrală civilizatoare”, la fel ca Muntele Templului din Ierusalim„, potrivit Lenta.ru.

Putin a reamintit că, în martie 2014, în Crimeea a avut loc un „referendum” privind aderarea la Rusia, după care a urmat o decizie a parlamentului cu privire la independența Crimeea. Potrivit președintelui, pentru Rusia acest eveniment este de o importanță deosebită pentru că oamenii noștri trăiesc acolo și însuşi teritoriul este de importanță strategică„.

Putin a mai spus că în Crimeea se afla originea spirituala a diversei dar monoliticei națiuni ruse și a statul rus centralizat„.
puitn valdai2Pentru Rusia, Crimeea, cu vechiul Korsun, Chersonesos, Sevastopol au o importanta sacrala civilizatorie mare, la fel ca Muntele Templului din Ierusalim pentru musulmani și iudei. Și acesta este modul în care vom trata acest lucru acum și pentru totdeauna„, a spus Putin.
Valenţele sacrale-civilizatorii ale Crimeei sunt in prezent consolidate cu arme nucleare de ultima ora. Pe parcursul ultimelor șase luni in Crimeea au fost  consolidate sisteme de apărare aeriană S300 UMP, complexe anti-navale Bal” și Bastion”, avioane de lupta Su27 și Su30 şi alte tipuri de arme și echipamente militare.

În plus, in Crimeea urmeaza sa fie dislocate si rachete balistice tactice Iskander.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Putin o dă în mistică: Crimeea are pentru Rusia o importanţă „sacrală civilizatoare”

  1. Adi spune:

    Se afla un kkt acolo. Au vrut-o au luat-o, atat stie natia asta sa faca

  2. spitfire spune:

    Da, așa este. Și tocmai de aceea, Crimeea ar trebui să fie un stat separat, independent, așa cum este Vaticanul, așa cum este România Întreagă, așa cum este Grecia. Crimeea ține de patrimoniul întregii umanități și ar trebui să primească bani de la toată Europa și de la Rusia și chiar de la America, doar pentru că există, încă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top