După întâlnirea cu omologul său american Donald Trump la Helsinki, președintele rus, Vladimir Putin a acordat un interviu lui Chris Wallace, comentatorul politic al postului de televiziune Fox New, în care a încercat să combata o serie de învinuiri la adresa Rusiei.

Putin a respins din nou acuzațiile că Kremlinul are vreo legatura cu alegerile americane din 2016: ”guvernul rus nu a intervenit în treburile interne ale Statelor Unite ale Americii, mai ales în alegeri“, – a spus Putin.

Wallace a afirmat că Departamentul de Justiție al SUA are dovezi concrete cu privire la 12 ofițer GRU implicați în atacurile informatice asupra serverelor Partidului Democrat din SUA, înainte de alegerile din 2016. Putin a evitat raspunsul la intrebare, sustinand că, în primul rând, datele dezvaluite în urma acelor spargeri au aratat ca democratii înșiși manipulau în favoarea unui candidat, ”fapt devenit cunoscut”.

Intervievatorul a insistat. ”Pana la urma, agenții GRU au participat sau nu la acea spargere?”.

Putin a raspuns: „Dacă nu vă place răspunsul meu, spuneți-mi. Și eu vot tăcea. Dacă vreți ca americanii sa auda părerea mea, atunci aveți răbdare ..“, – a spus președintele rus.

Continuând, Putin a reamintit că procurorul special Mueller a pus sub acuzare anterior o companie din Rusia (”fabrica de troli”) „care este angajată în mici afaceri, în special în domeniul restaurantelor … iar tribunalul american momentan nu a găsit nimic, niciun amestec din partea acestei companii“. Aceeasi este si situația cu agenți GRU, continua Putin – acuzatiile sunt nefondate”. Președintele rus a sugerat ca Mueller sa trimita o cerere oficială Rusiei, in baza acordului din 1999 privind asistența juridică în materie penală.

De asemenea, Putin a negat din nou, că Rusia ar avea dosar compromitator despre Trump: „Știți, am spus astăzi la conferința de presă, la Sankt Petersburg au sosit 550 cei mai mari oameni de afaceri din SUA, fiecare dintre ei, probabil, are afaceri mai mari decât domnul Trump. Și ce credeți că îi filam pe toti? …Kremlinul nu are „nici puterea, nici mijloacele de a urmări pe toată lumea”. „Noi nu facem acest lucru, spre deosebire de voi. Dvs. probabil judecați dupa propria experienta”, a spus Putin.

„Bombe” deasurpa Floridei

Una dintre întrebările lui Wallace se referea la prezentarea senzațională din luna martie a noii generații de rachete rusești. „Ați spus ca racheta este invincibila, deaorece poate ocoli toate mijloacele noastre de apărare anti-rachetă, și chiar ati arătat un film în care această super-racheta zboară deasupra SUA și loveste Florida. Acolo unde domnul Trump are o casa […] Acolo [în prezentare] scria „Florida”, – a remarcat jurnalistul.

„Nu, nu scria Florida. Nu-i adevărat. Uitati-va din nou și mai îndeaproape. Nu scria Florida. Era clar că zboara spre cealaltă parte a ”globuletului” (adica in SUA – n.r.) […] Uitați-vă bine, cu atenție și nu înspăimântați populația cu amenințări care nu există „, a spus Putin.

Trebuie recunoscut ca, în materialele video prezentate de Putin într-adevăr nu scria „Florida“, dar prezentarea sa a folosit imagini difuzate de canalul rusesc ”Pervîi” in 2007, unde o racheta într-adevar distruge Florida.

„Anexarea Crimeei” nu a existat

De asemenea, Putin a răspuns la o altă întrebare neplăcută pentru oficialii rusi, despre Crimeea. Wallace a reamintit că Rusia a fost exclusă în 2014 din G8 din cauza anexării Crimeei. De asemenea, Trump a spus recent că Rusia ar trebui să se reintoarca in G8 și ca nu exclude recunoașterea Crimeei ca fiind a Rusiei – cel puțin pentru că „toți cei de acolo vorbesc rusa”.

„Oamenii din Crimeea au venit la referendum și au votat pentru independența și aderarea la Federația Rusă. Dacă această a fost o anexare, atunci ce este democrația? – a replicat Putin. – Este în primul rand. In al doilea – știm poziția președintelui Trump. El sustine ca este parte a Ucrainei, mi-a spus asta astăzi, i-am spus poziția noastră, care este aproape de ce v-am relatat acum. Aici se încheie discuția noastră despre Crimeea” – a spus președintele rus.

Raspunzand intrebarii legate de extinderea NATO – în special, aderarea planificată a Ucrainei și Georgiei, Putin a declarat:“ Pentru noi, aceasta reprezintă o amenințare directă la adresa securității noastre. Prin urmare, extinderea infrastructurii NATO mai aproape de granițele noastre va reprezenta o amenințare pentru noi, și o vom trata, desigur, foarte negativ“.

Și din nou despre Whataboutism – ”Cine l-a ucis pe Kennedy?”

Putin nu a fost de acord cu afirmația că în Rusia sunt ucisi oponenții săi personali: „De parca la voi nu au fost ucisi presedinti? Ați uitat de asta? Kennedy unde a fost ucis, în SUA sau în Rusia? Și ce s-a întâmplat cu King? (Martin Luther – n.r.)  Ce se întâmplă în general în timpul ciocnirilor dintre polițiști și membrii societății civile, de exemplu organizațiile etnice ale negrilor? Se întâmplă asta la noi sau la voi? Aveți o mulțime de problemele”.

În cele din urmă, liderul rus a răspuns la întrebarea despre rolul personalității sale.

Wallace a subliniat că Putin este adesea caracterizat drept autocrat, un simbol al puterii în Rusia, și a întrebat dacă este de acord cu aceste caracteristici. “Eu nu pretind sa fiu un simbol al Rusiei. Dar, din punctul de vedere al legislației în vigoare, steagul, imnul, instituția președinției, într-o anumită măsură, acestea sunt simbolurile țării, și nu numai in Rusia, dar și în orice altă țară. Sper că lucrarea mea reflectă, de asemenea, ceea ce face Rusia, ce o preocupa și ce este dispusa să facă pentru a normaliza relațiile noastre cu toate țările, inclusiv, bineînțeles, cu o țară atât de mare ca Statele Unite ale Americii, – a răspuns Putin.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Putin: ”Rachetele din prezentarea mea nu bombardau Florida”, ci ”cealaltă parte a globulețului”

 1. bogdan spune:

  Un pork nenorocit si complexat ! A luat prea multa bataie cand era mic de la toti cei din jur…mai ales in cap…

  • carstea spune:

   Ai vazut Bogdanele ca Dl.Trump s-a inteles de minune cu Dl. Putin !? Si Crimeea nu mai este o problema si ramane la rusi…si Ucraina devine din ce mai mica – devine asa cum a fost.

   • bogdan spune:

    Crimeea nu va fi recunoscuta de nimeni din Lumea Civilizata ca va apartine mai porkule ! Nici acum nici peste o suta de ani ! Voi ati furat Tarile Baltice in 1940 iar USA nu a recunoscut asta niciodata pana cand au devenit din nou Libere ! Asa ca sanctiunile vor ramane iar tu vei grohai in continuare prostii pt mia aia de ruble de cacat !

   • bogdan spune:

    Crimeea nu va fi recunoscuta de nimeni din Lumea Civilizata ca va apartine mai p o r k u l e ! Nici acum nici peste o suta de ani ! Voi ati furat Tarile Baltice in 1940 iar USA nu a recunoscut asta niciodata pana cand au devenit din nou Libere ! Asa ca sanctiunile vor ramane iar tu vei grohai in continuare prostii pt mia aia de ruble de c a c a t !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top