PutinSociologii i-au rugat pe ruși să răspundă la următoarea întrebare: ”în ce cuvinte ar putea exprima atitudinea lor față de Putin?”. Cele mai populare răspunsuri au fost „Simpatie” (29%), „Nu pot spune nimic rău despre el” (31%) și „neutra, atitudine indiferentă” (17%).

Numărul de simpatizanți ai lui Putin nu s-a schimbat fata de luna martie 2016 (când a fost de 30%), dar comparativ cu martie 2015 a scazut, procentul fiind atunci de 37%. Același procent de simpatizanti ai lui Putin era și la începutul carierei sale la conducerea țării – 29% în februarie 2002 și 30% în martie 2000.

Scaderea ”simpatiei” fata de presedintele Putin este cauzata de diminuarea entuziasmului rușilor fata de anexarea Crimeei, a explicat Lev Gudkov, directorul casei de sondaje Levada Center, scrie RBC. Ultima dată, amintește Gudkov, simpatia fata de Putin a crescut în timpul crizei economice din 2007 și a războiului cu Georgia din 2008. Acum, spune Gudkov, pe primul plan iese starea de spirit de indiferentă în raport cu președintele, care este ceva normal în regimurile autoritare.

17% dintre respondenți au declarat ca au o atitudine de indiferenta fata de Putin. Aceasta este una dintre cele mai mari rate de indiferență pe durata sondajului – mai mare s-a inregistrat doar în martie 2013 (22%) și în ianuarie 2011 (18%) – ultima, în toiul protestelor opoziției fata de alegerile din decembrie 2011.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to Putin scade în sondaje, fiind mai puțin simpatizat de cetățenii ruși

 1. putin spune:

  la rusi doar razboaiele ruso-turce insumeaza incredibila cifra de …47 de ani!!! 🙂 Adica 11% din tot timpul relaţiilor bilaterale ruso-otomane de 430 de ani – până la 1922.

  „În general, privind în retrospectivă istoria raporturilor ruso-otomane, putem menţiona că, începând de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre ruşi şi turci la 31.08.1492, pe timpul lui Baiazid II Veli şi Ivan III, vreme de sute de ani au fost purtate un şir de războaie şi campanii militare ce însumează 47 de ani (adică apr. 11% din tot timpul relaţiilor bilaterale ruso-otomane de 430 de ani – până la 1922, când a fost desfiinţat Sultanatul şi, pe de altă parte, creată URSS). Propriu-zis, şirul războaielor regulate îşi are începutul la sfârşitul sec. XVII, iar cronologic cele mai lungi războaie (timp de 17 ani şi patru luni) s-au derulat în sec. XVIII: între anii 1710-1713; 1735-1739; 1768-1774; 1787-1791. Numărul propriu-zis al războaielor ruso-turce (inclusiv cele ruso-austro-turce sau de alianţă internaţională din sec. XVII – începutul sec. XX) se ridică până la 11 conflagraţii bine definite (opt derulându-se până la 1812).”

 2. putin spune:

  Nu mai deschideti link-urile trollilor pro-rusi! Ati putea avea surprize.

 3. yehudy spune:

  draga ivan, serviciile secrete ruse si armata rusa il vor indeparta pe putin de la putere in 2017 🙂
  apoi isi vor imparti averea lui putin 🙂
  dupa modelul ceausescu, draga ivan 🙂

  • yehudy spune:

   draga ivan, te rog sa definesti fascismul 🙂
   de curiozitate am cautat pe wiki definitia fascismului. regimul putin ar putea fi un regim fascist conform wiki 🙂

 4. bogdan spune:

  inca se mai fac pseudosondaje in Ospiciul Lumea Rusa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top