putinUn proiect de lege care prevede mai multă măsuri menite să limiteze posibilitatea străinilor de a deține acțiuni sau dreptul de proprietate directă asupra instituțiilor mass-media din Rusia va ajunge în curând în parlamentul de la Moscova, for dominat de parlamentari aserviți lui Vladimir Putin.

Dacă va fi votată, iar acest lucru este foarte probabil având în vedere că măsura este susținută de Putin, măsura va impune un plafon de 20% pentru orice fel de participare străină în acționariatul instituțiilor de presă ruse. De asemenea, vor fi restricționate orice fel de surse de finanțare independente și străine pentru ziarele și televiziunile din Rusia, inclusiv cele care provin în mod indirec, prin intermediul unor partenerilor ruși.

Noua lege este menită să lovească puținele site-uri, ziare și televiziuni care mai reușesc să adopte o poziție critică la adresa lui Putin, în condițiile în care oricum principalele instituții mass-media din Rusia sunt controlate de oligarhi loiali Kremlinului sau finanțare direct de stat.

În prezent, companiile care editează The Wall Street Journal și Financial Times, împreună cu grupul finlandez Sanoma, dețin în coproprietate cotidianul Vedomosti, care deseori adoptă o politică editorială „liberală” în tratarea subiectelor din actualitatea rusă, relatează BBC. De asemenea, televiziunea comercială STS, unde trustul media suedez Modern Times este co-acționar, ar avea de suferit în urma aplicării prevederiloraceste legi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top