moscova gratiiMarți, Curtea Constituțională de la Moscova a permis Guvernului Rusiei să nu execute deciziile Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), daca  acestea „încălcă principiile constituționale fundamentale”.

În acest sens, Rusia îşi va rezerva dreptul de a refuza executarea celor 1.474 de hotărâri ale Curții Europene a Drepturilor Omului, sustine Vladislav Grib, vice-presedintele Camerei Avocaților din Federația Rusă, scrie Izvestia. Potrivit lui, acesta este numărul de soluții CEDO care în Rusia au rămas nesoluționate.

Conform statisticilor oficiale ale CEDO, pentru neexecutarea unor decizii ale Curţii, Rusia ar trebui să plătească în total 1,879 miliarde de euro, din care 1,866 miliarde in dosarul Yukos.

Vladislav Grib a mai spus că el și colegii săi pregătesc o cerere pentru CEDO și Secretariatul Consiliului Europei pentru a evalua decizia pronunțată ieri de Curțea Constituționala a Rusiei.

„Dacă în Europa vor fi de acord cu poziția Curții Constituționale, noi, ca avocați, vom renunta sa mai facem apeluri la CEDO <…> Dacă poziția Curții Constituționale nu va fi acceptata, inseamna ca vom avea un caz pentru audiere la nivel internațional”, – a spus avocatul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top