President PutinAproape 90% din ruși știu despre bombardarea teritoriului rus de la frontiera cu Ucraina și majoritatea consideră că Rusia ar trebui să răspundă pe cale diplomatică, porivit datelor unui sondaj de opinie realizat de VTsIOM, potrivit ITAR Tass.

Bombardarea teritoriului rus a generat o rezonanță largă: la momentul realizarii sondajului acest lucru era cunoscut de 87% dintre ruși,” – se arata în declarația VTsIOM.

Socialogii au fost curioși să afle de la rușii de rând care ar fi trebuit să fie răspunsul Rusiei la bombardarea (accdentala sau provocata de separatisti n.r.) teritoriului rusesc de la frontiera cu Ucraina. Cel mai des auzit răspuns viza o reacție de natură diplomatică. Acest lucru a fost declarat de 63% dintre respondenți. Această poziție este împărtășită de cele mai multe femei (68%), de locuitorii din orașele mici (69%) si susținătorii „Spravedlivaya Rossia”(Rusia Justa –84%). Unii respondenți (22%) consideră că este necesar să se răspundă cu lovituri militare țintite, opinie împărtășită de respondenții cu studii primare (34%) și suporterii Partidul Liberal Democrat de extremă dreapta (32%).

Cei mai radicali (11%) pledează în favoarea desfășurării de trupe ruse pe teritoriul Ucrainei.

Doar 5% dintre respondenți sunt de părere că guvernul rus nu ar trebui să răspundă în niciun fel.

Sondajul VTsIOM a fost realizat pe 19-20 iulie 2014. Au fost chestionate 1.600 de persoane din 130 de localități din 42 de regiuni din Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top