omonMembrii Gărzii Naționale, trupe aflate sub conducerea directa a lui Vladimir Putin, vor putea face uz de arma fără avertisment, potrivit unui proiect de lege trimis de președintele rus, Vladimir Putin, organului legislativ al tarii – Duma de Stat, scrie ZN.UA.

„Un militar al Gărzii Naționale are dreptul sa nu avertizeze cu privire la intenția sa de a folosi forța fizică, mijloacele speciale și armele de foc, în cazul în care o întârziere în aplicarea lor reprezintă o amenințare iminentă pentru viața și sănătatea unui cetățean sau militar al Gărzii Naționale sau poate atrage după sine alte consecințe grave,” – se spune în textul proiectului de lege.

Amintim ca, pe 5 aprilie, presedintele Vladimir Putin a anunțat crearea Gărzii Naționale pe baza trupelor Ministerului de Interne.

„Decizia a fost luată, vom crea un nou organism federal pe baza trupelor Ministerului de Interne, vom crea Garda Naționala, care se va ocupa de lupta împotriva terorismului, crimei organizate, în strânsă legătură cu Ministerul Afacerilor Interne va continua să îndeplinească acele funcții care sunt efectuate de către unitățile poliției OMON, SOBR și așa mai departe”- a spus presedintele rus.

În 2015, Duma de Stat a adoptat o alta lege care permite ofiterilor FSB sa foloseasca armele din dotare împotriva multimilor de oameni, „în scopul prevenirii atacurilor teroriste, eliberarea ostaticilor și respingerea unor grupari armate”. In plus, FSB va avea dreptul sa foloseasca arme împotriva femeilor și a minorilor în cazul in care acestia sunt implicati în atacuri teroriste.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Putin vrea ca ”pretorienii săi” să poată trage cu arma fără avertisment

  1. yehudy spune:

    vine o vreme, vine o vama….
    putin simte ca i s-a apropiat funia de par 🙂
    puin face tot ceea ce a facut si ceausescu, asa ca va sfirsi ca ceausescu: serviciile secrete ruse il vor face sa dispara pe putin si averea intregii familii putin in anul 2017 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top