buk4Au apărut noi dovezi privind sistemul anti-aerian Buk”, cel mai probabil folosit pentru doborârea aeronavei civile aparținând Malaysia Airlines, care demonstrează ca rachetele care au lovit pe 17 iulie zborul civil MH17, au sosit din Rusia și au avut un echipaj rusesc.

Cu ajutorul unui video, pe care locuitorii din regiunea Belgorod din Rusia l-au postat in retea in luna iunie, a fost posibila identificarea sistemul Buk văzut mai tarziu, pe 17 iulie în Ucraina, scrie globeukraine.

De asemenea, a fost identificată și brigada din Rusia, din care face parte echipajul Buck, în timpul șederii sale în Ucraina.

Sistemul Buk” a putut fi identificat dupa mai multe elemente, inclusiv marcajele albe de pe partea stângă a șasiului și dupa placuta cu numarul vopsit, pe care se distinge o cifra.

Comparând video-ul care arata echipamentul militar rusesc înregistrat în seara zile de 23 iunie pe drumul de la Stary Oskol din zona Belgorod (Rusia), cu celebra imagine publicata de Paris Match, care prezinta sistemul de rachete in Donetsk, pe 17  iulie, se poate afirma acesta este unul și același „Buk„.

 

In imaginile publicate de Paris Match placuta cu numarul masinii este vopsita. Cu toate acestea, se poate citi cifra 2″ și alte două marcaje albe, care sunt în aceeași locuri în ambele imagini, surprinse in Rusia si Ucraina.

buk3De asemenea, se poate determina inclusiv unitatea militara de care aparține sistemul. In filmul cu coloana care se deplaseaza spre Ucraina se distinge codul regiunii – 50″ – ceea ce înseamnă masinile din coloana aparțin de Districtul Militar Moscova (DMM).

Se pare că, aparatul video care a înregistrare coloana avea setata incorect data și ora 2011.01.01″. Acest lucru este clar din mai multe motive, inclusiv pentru ca filmeaza pe anotimp de vara, desi este indica data de iarna.

Un locuitor din Stary Oskol, a confirmat faptul că pe coloana se vedea codul 50″: utilizator Rokerrson a postat această fotografie în Instagram pe 23 iunie.

bukÎn Districtul Militar Moscova, există două brigăzi de rachete anti-aeriene care sunt echipate cu sisteme Buk”. Este vorba despre Brigada a 5-a cu din Shuya, și a 53 din Kursk. A 5-a Brigada poate fi exclusă, deoarece, potrivit mai multor surse, a fost transferată din Districtul Militar Moscova, în Districtul Militar Vest, și se bazează acum la Sankt Petersburg, unde codul de regiune este 43″.

Având în vedere că orasul Kursk este destul de aproape de Stary Oskol, este logic de presupus coloana de tehnica militara filmata apartine Brigăzii 53.

De asemenea, Brigada 53 are codul 50, care se vede în două fotografii ale aceluiași camion: primul o captură de ecran video, realizata  în zona Krasnensky, iar a doua este încărcată de Ivan Krasnoproshin, militar in termen in Brigada 53.

Pe una din fotografii, Krasnoproshin arata clar se află pe teritoriul unității militare 32406. Rachetele din fundal sunt expuse pe terenul de paradă. În imaginea următoare se poate vedea terenul de paradă al Brigăzii 53, pa care se afla aceleasi rachete.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top