În 2016, în Rusia a continuat oprimarea minorităților religioase, se arata în raportul anual al Departamentului de Stat al SUA privind libertatea religioasă în lume.

„Autoritățile de stat au continuat să aresteze și amendeze diverși membri ai minorităților religioase, împotriva cărora se aduc acuzații de extremism“, – spune documentul, citat de Interfax-Ucraina.

Se subliniază faptul că și unii cetățeni americani, in special misionarii Bisericii Mormone, au fost supusi amenzilor și expulzărilor din țară. „Autoritățile au reținut și amendat mai multe persoane pentru “discurs public de incitare la atac asupra credincioșilor“, – spune raportul.

În plus, Departamentul de Stat a subliniat că dupa adoptarea „Pachetul de legi Yarovaia“, au fost puse sub acuzare mai multe culte protestante, adeptii ”Constiintei Krishna”, și episcopul Bisericii Ortodoxe Reformate a Ucrainei.

Raportul mai arata ca includerea miscarilor religioase în lista organizatiilor extremiste se face in baza legii din Rusia privind combaterea extremismului. De asemenea, documentul precizeaza ca autoritățile din Federația Rusă continua să obstrucționeze încercările organizațiilor care reprezintă minoritățile religioase sa cumpere pamant, le refuza cererile de a construi biserici, iar în unele cazuri ameninta cu confiscarea bunurilor sau distrugeriea templelor.

„Poliția a efectuat perchezitii în locuinte particulare și în biserici care aparțin minorităților religioase, confiscand texte religioase, bunuri si blocand site-urile lor“, – se mai spune în raport.

În plus, mass-media și organizațiile non-guvernamentale din Rusia au raportat cazuri de violență fizică motivate de ură religioasă. Atacurilor au fost supusi membrii „Martorii lui Iehova“, penticostali, musulmani și evrei.

Reamintim că, în luna iulie, Curtea Supremă a Rusiei a decretat lichidarea juridică a organizației religioase „Martorii lui Iehova” din Rusia din cauza „activității sale extremiste”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top