Rusia continuă să sporească efectivul forțelor sale militare la granița cu țările baltice și este capabila în prezent sa înceapa lupta împotriva vecinilor săi în 24-48 de ore, se arata într-un raport comun al Departamentului Securității de Stat al Lituaniei și al Departamentului de Informații Militare al Ministerului Apărării din Lituania, care evaluează amenințările la adresa securității naționale, scrie Delfi.

Serviciile secrete își exprima îngrijorarea cu privire la întărirea regimului lui Vladimir Putin. Obiectivul principal al Kremlinului în acest an este sa asigure stabilitatea regimului și sa creeze condiții favorabile pentru realegerea lui Putin.

„Consolidarea procesului de control intern crește probabilitatea ca Rusia sa urmăreasca o politică externă agresivă, care să compenseze în mod eficient potențialele nemulțumiri populare față de situația economică și socială“, – spune raportul.

Raportul continua: problema cea mai acută în Rusia nu este reînarmarea, ci lipsa de personal. În câțiva ani, în Districtul Militar de Vest al Federației Ruse ar trebuie sa fie formate trei noi brigăzi, dar nu sunt destui oameni.

Momentan, Rusia rezolvă problema prin formarea de grupuri tactice de nivel de batalion, fiecare constând din 700-800 militari cu pregătire ridicata. Numărul acestor grupuri este în creștere rapidă. În 2015 erau 66 astfel de grupuri,  anul trecut – 96, iar în acest an – 115. În anul următor, acest număr va crește la 125 de grupuri tactice de nivel de batalion, dotate cu forțe de artilerie și tancuri.

În plus, există o consolidare continua a gruparii militare rus în regiunea Kaliningrad, unde au fost dislocate permanent sisteme de rachete „Iskander“, corvete cu rachete de croazieră „Kalibr“, sisteme de rachete de coastă „Ball“ și „Bastion“, parte dintre care putând ataca și ținte terestre.

Raportul concluzionează că susținerea neanunța și brusca, la granițele țărilor baltice, a unor exerciții militare la scara larga, înseamnă că Rusia este focusata pe acțiuni militare rapide.

„Rusia în prezent este capabilă să înceapă operațiuni militare active împotriva țărilor baltice în 24-48 de ore. Rusia urmărește să creeze capacități militare în regiune, cu care sa poata executa operațiunie militare fără sa fie nevoie de perioadă lungă de pregătire, limitând astfel capacitatea inamicului de a răspunde în mod eficient“, – se spune in raport.

Serviciile de informatii din Lituania subliniază în mod separat desfășurarea exercițiului ruso-belarus „Zapad-2017“, care este programat pentru luna septembrie și susține că „este probabil ca numărul de participanți la exercițiul acesta sa fie mult mai mare, iar principalul scenariu al manevrelor militare sa fie un conflict militar cu armata NATO“.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Raport: Federația Rusă este capabilă în 24-48 de ore să înceapă operațiuni de lupta la scară mare împotriva statelor baltice

  1. bogdan spune:

    Porcii sunt f periculosi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top