catuseUcraina a îndeplinit 20 din cele 25 de recomandări ale Institutului Consiliului Europei – Grupul State împotriva Corupției (GRECO), se arata în raportul GRECO, publicat vineri.

„Un total de douăzeci de recomandări au fost puse în aplicare în mod satisfăcător, patru partial și una nu a fost pusă în aplicare deloc” – se spune în document.

În special, GRECO a remarcat importanța strategiei naționale anticorupție a Ucrainei pentru 2011-2015, care „a servit ca bază pentru o varietate de reforme”.

De asemenea, raportul subliniază progresele semnificative care au fost realizate în ceea ce privește incriminarea actelor de corupție în Codul penal, în special răspunderea persoanelor juridice pentru acte de corupție, definirea regulilor de confiscare și sechestru a averii, procedurile de achiziții publice.

În același timp, experții GRECO noteaza ca „realizările legislative lăudabile necesită eforturi suplimentare pentru a pune în aplicare legislația”. În plus, documentul subliniază importanța reprezentării societății civile în Agenția Națională de Prevenire a Corupției.

„Corupția în Ucraina afectează societatea în ansamblu și nu poate fi privită ca o problemă izolată”, – sustin expertii GRECO.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top