kadirov2Şeful Ceceniei Ramzan Kadîrov a creat un „Califat cecen” şi în cazul instabilitatii politice poate ridica problema separării Ceceniei de Rusia, fapt care ar atrage după sine un nou război la scară largă, se arata în raportul independent „Amenințare la adresa securitatii naționale”, prezentat astazi la Moscova de unul din liderii partidului de opoziție Parnas din Rusia – Ilia Iaşin.

„Puțini au observat că, în Rusia, în ultimii ani, s-a format un stat islamic local. Individualizatul „Califat cecen” traieste dupa tradițiile și legile sale, primind în schimb, în mod regulat, miliarde de dolari subvenții de la bugetul rus. Şeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, se scalda în lux şi promoveaza politica prioritatii unor legi Shariah asupra dreptului rusesc. In paralel, isi consilideaza puterea sa militara, iar luptatorii ceceni efectueaza atacuri asupra oponenților lui Kadîrov la Moscova, dar și din afara Rusia „, – spune documentul.

Se remarcă faptul că, în fiecare an, încrederea lui Kadîrov în propria invulnerabilitate creşte și tonul sau in raport cu guvernul federal este tot mai obraznic.
„Kadîrov știe că în spatele lui se afla capabila armată cecena, fidela personal lui și, cel mai important, loialitatea lui Putin. Nici forțele de securitate și nici guvernul federal nu sunt capabile sa-l aduca pe  Kadîrov sub jurisdictia legislației rusești, iar Cecenia sub suveranitate rusă”, – se spune în document.

În raport se mai afirmă că perspectivele relațiilor dintre Cecenia și centrul federal ridica probleme serioase.

putin kadirovRegimul lui Kadîrov a acumulat suficiente resurse, astfel că, în caz de instabilitate politică, poate pune problema separarii de Rusia. Este posibil impreuna cu o parte din teritoriile confiscate de la regiunile adiacente (Daghestan, Inghusetia).

În fapt, rezultatul politicii lui Putin în Caucazul de Nord a fost apariția în sudul ţarii a unui stat care poate oricand declansa un nou război pe scară largă. În Cecenia s-a format un regim periculos, a cărui loialitate fata de catre centrul federal se asigura exclusiv prin satisfacerea poftelor financiare și politice ale lui Kadîrov.
Se subliniază faptul că niciun politician și nicio agenție guvernamentala nu este în măsură sa garanteze că statul islamic al lui Kadîrov nu se va transforma in timp într-un ISIS, gata să declare jihad Rusiei, așa cum a făcut-o deja tatăl lui Ramzan Kadîrov.

Raportul prezintă o analiză a modului în care în Rusia s-a format o rețea criminala periculoasa care, de fapt, a înlocuit statul cecen.

„Aceasta este o poveste despre cum Ramzan Kadîrov, care copiaza in mare masura stilul politic al lui Vladimir Putin, dar cu un adaos de specificitate națională și religioasă, a devenit o figură cheie și, în esență, un personaj de necontrolat în politica rusa. Sarcina acestui raport este sa deschida ochii societății ruse asupra faptului din cauza tolerarii de către conducerea țării și a serviciile de securitate, Ramzan Kadîrov a devenit o figură care reprezintă o amenințare reala pentru securitatea națională a Rusiei „, – este concluzia documentul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Raport: Kadîrov a creat un „Califat cecen” și poate ridica problema separării de Rusia

 1. yehudy spune:

  draga ivan, actuala rusie nu are nici un temei istoric sa se numeasca rusia 🙂
  draga ivan, sa vedem cand a aparut in istorie primul stat rus cu capitala la moscova 🙂
  singurul stat cu capitala la moscova, pana in 1721, a fost „principatul moscovei”, ca entitate statala 🙂 apoi, a aparut „imperiul rus” din spuma marii, urmare a ucazului dat de petru cel mare in 1721 🙂 pana la 1721 moscova nu a avut nimic deafacce cu denumirea de rusia 🙂 in 1721 principatul moscovei numai a vrut sa se dea mai vechi decat este, asa ca s-a redenumit „rusia” ca sa fure istoria kievului 🙂

  ok, daca moscova, pana la 1721, nu a avut nimic deaface cu denumirea de „rusia”, sa vedem cand a aparut denumirea de „rusia” in istorie 🙂

  Kievul în 882, a fost cucerit de conducătorul vareg Oleg, care a pus bazele dinastiei Rurikide. de acolo a aparut denumirea de „rusia kieviana” in anul 880 🙂 in 880 teritoriul moscovei era un amestec de maghiari, estoni si finlandezi 🙂
  asta este istoria, draga ivane, istoria spune despre tine ca esti o corcitura intre maghiari, finlandezi si estonieni 🙂

 2. ion spune:

  Şeful Ceceniei Ramzan Kadîrov stie ca atat timp cat îi este loial lui Putin va avea tot ce isi doreste de la Putin asa ca comentariul vostru este gresit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top