Marinarii ucraineni capturați de militarii ruși în strâmtoarea Kerci ar trebui considerați prizonieri de război, se arata în raportul Oficiului Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR ), potrivit „Adevărului european”.

„OHCHR observă că, în conformitate cu normele dreptului umanitar internațional (articolul 4 (A) (1) și 4 (A) (4) din a treia Convenție de la Geneva și articolele 43 și 44 din Protocolul adițional I), cei 24 de membri ai echipajului reținuti pot fi considerați prizonieri de război, aflați sub apărarea celei de-a treia Convenții de la Geneva. În orice caz, cei 24 ar trebui să beneficieze de statutul de prizonieri de război până când o instanța competentă nu hotărăște altfel. OHCHR reamintește că prizonierii de război ar trebui tratați uman, protejați de acte de violență sau de intimidare; si sa li se acorde asistența medicală necesară”, se spune în document.

Documentul a fost publicat în această săptămână și prezintă situația drepturilor omului în Ucraina din 16 noiembrie 2018 până în 15 februarie 2019.

Astfel, OHCHR a devenit prima organizație internațională care a recunoscut statutul de prizonieri de razboi ai marinarilor capturați de armata rusa.

Reamintim că, la 25 noiembrie 2018, militarii ruși au atacat și capturat ambarcațiunile ucrainene Berdyansk și Nikopol și remorcherul Yana Kapu, care se îndreptau din Odesa spre Mariupol, prin strâmtoarea Kerci.

După atacul asupra navelor ucrainene și capturarea marinarilor, „tribunalele” din Crimeea au decis plasarea sub arest a celor 24 de marinari ucraineni, din care trei au fost răniți în timpul atacului rușilor.

Marinarii ucraineni risca in Rusia o condamnare de până la 6 ani de închisoare.

În timpul interogatoriilor, toți cei 24 au declarat anchetatorilor FSB că se considera prizonieri de război.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Raport ONU: Marinarii ucraineni capturați în strâmtoarea Kerci – prizonieri de război

  1. bogdan spune:

    Asta stie si Grivei ! Doar statul inapoiat si invadator condus de Pitik grohaie altceva ! Dar asta nu face decat sa coboare specia de porci si mai mult in saracie si mizerie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top