Rusia a creat sute de mii de conturi în rețelele sociale pentru operațiuni secrete în Europa și America de Nord, se arta în raportul delegației ucrainene „Informații subversive și operațiuni psihologice ale Rusiei în social media“, prezentat la reuniunea Interparlamentara a Consiliului Ucraina-NATO la Bruxelles.

Raportul conține o analiză a operațiunilor subversive rusești pe teritoriul țărilor NATO, exemple de amestec rusesc în campaniile electorale în diferite țări, promovarea separatismului, ieșirea din UE și NATO, proliferarea de știri false și influentarea opiniei publice.

Una din concluziile majore ale raportului este faptul că Rusia a început crearea de rețele de influență în social media încă din anii 2010-2013, adică înainte de anexarea  Crimeei și începutul războiului din estul Ucrainei.

„Prin urmare, operațiunile de informații si psihologice ale Rusiei în țările Alianței nu au legatura cu politica Occidentului de sprijinire a Ucrainei. Războiul Kremlinului cu membrii NATO prin metode hibride (asimetrice) era deja în curs de desfasurare. Scopul final al acestei confruntări este distrugerea instituțiilor occidentale – NATO și Uniunea Europeană”, a scris deputatul ucrainean Irina Friz, membru al delegatiei parlamentare ucrainene.

Potrivit acesteia, amploarea operațiunilor de informații ale Rusiei este impresionantă. Este vorba despre funcționarea a sute de mii de conturi implicate în operațiuni coordonate, atât în ​​Europa cât și în America de Nord.

În unele grupuri din rețelele sociale care susțin iesirea din UE, administratorii sunt cetățeni ruși, dar din astfel de grupuri fac parte și cetățeni ai țărilor care sunt tinte.

„Astfel, operațiunile în rețelele sociale îi afectează deja pe locuitorii reali ai țărilor din Europa, au fost create condițiile pentru recrutarea și implicarea cetățenilor UE în  acțiuni mai mari de influență din partea Federației Ruse“, – a spus Friz.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Raport: Rusia a creat sute de mii de conturi în rețelele sociale pentru operațiuni secrete în Occident

 1. rsumy spune:

  Conturi fictive pentru operațiuni secrete?!?

  În RO nu e nevoie ( 🙂 ).
  Se acționează pe față. La TVR.

  Citiți și vă cruciți !
  TVR2 a difuzat sâmbătă , 25 noiembrie 2017, ora 15, un reportaj din Crimeea.
  La început am crezut că e vorba despre o emisiune mai veche.
  Asta până când am văzut, pe acoperișul unei clădiri, drapelul porcesc rusesc… deci din CRIMEEA OCUPATĂ !!!

  ………………………………….

  „Punţi şi valuri, de la Kerch la Simferopol”

  „[…]
  În antichitate, Kerch se numea Panticapaeum şi făcea parte din regatul Bosporan. Multe civilizaţii şi-au lăsat amprente particulare în această zonă. De un secol şi jumatate, legătura peste strâmtoarea Kerch a fost o provocare pentru ruşi, britanici şi nemţi. Rareori se iveşte în calea unui jurnalist oportunitatea de a intra într-o zonă cu reguli stricte.

  Podul de la Kerch, construcţie despre care se vorbeşte la timpul prezent, va fi legătura de la Marea Neagră între Rusia continentală şi peninsula Crimeea. (!!!)…”

  Continuarea aici:
  http://tvr2.tvr.ro/punti-si-valuri-de-la-kerch-la-simferopol_20858.html

 2. bogdan spune:

  Porcii trebuiesc deconectati de la serverele de internet ale Lumii Civilizate ! Atunci se vor minti si insela doar pe ei in Godacie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top