APCERusia este în mare parte responsabilă şi implicată în conflictul din Donbas, a declarat Christina Zelenkova, raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), cu privire la consecințele politice ale conflictului din Ucraina.

„Este absolut clar că nu există nici un „război civil” în regiunile de est ale Ucrainei. Niciun motiv de conflict din cauze de identitate religioasă sau etnica, așa cum a fost și în alte părți ale lumii” – se arata în nota informativă privind rezultatele vizitei raportorului APCE în Ucraina, între 15-18 februarie, conform ZN.

Zelenkova a subliniat faptul că un mare număr de interlocutori au afirmat că în estul Ucrainei are loc un război cu Rusia.

„Participarea Rusiei nu se limitează doar la furnizarea de arme grele și luptători (pe bază voluntara sau concediați/trimisi in vacanta, sau sub forma unei armate regulate), dar este, de asemenea, reprezentată şi în componența comandamentului și a procesului de decizie politică in structurile de conducere ale separatistilor” -se mai arata în document.tanc

Zelenkova a subliniat că participarea Rusiei se manifesta şi sub formă de război informaţional. „Propaganda nu este mai puţin periculoasă decât războiul convențional, deoarece împiedica reconcilierea și consolidarea încrederii…Mass-media ucraineana nu este prezentă în Donbas, iar propagandă rusă vorbeşte despre (ucraineni ca despre) neonaziștii care lupta cu oameni pașnici”, – spune documentul.

Zelenkova urmeaza să pregătească un proiect de raport ce va fi prezentat Comisiei pentru afaceri politice și democrație în luna mai sau iunie, după care acesta va fi supus votului în consiliul APCE.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top