razboiEste vorba despre o analiză profesionistă, specifică analiştilor de informaţii militare, a tipurilor de armament care au fost folosite în regiunea ucraineană Donbas. Este un document credibil prin precizia detaliilor care susţin o argumentare care, cu siguranţă, va fi reluată şi folosită curând în organizaţiile internaţionale în susţinerea menţinerii şi amplificărilor sancţiunilor occidentale împotriva Federaţiei Ruse. Reproducem în continuare, fără comentarii (căci ar fi absolut inutile) principalele elemente ale raportului. Concluzia sa, pe care o redăm în întregime, este extrem de gravă şi vorbeşte fără echivoc de o invazie a Rusiei în Ucraina, cu probe, date, înregistrări video, mărturii din surse deschise şi din cele militare. Pentru prima oară, sunt reunite mărturii la care cititorul poate avea acces direct, sursele fiind indicate şi constituind, de fiecare dată, o deschidere spre materialul video sau fotografiile iniţiale, ceea ce reduce la minimum riscul de interpretări.

Au existat cu certitudine, notează autorii raportului, din moment ce, la nivelul anului 2014, există 8 cazuri confirmate de doborâre a unor drone militare ruseşti desupra teritoriului ucrainean: 30 mai – avion militar fără pilot  (UAV)tip Orlan-10  1 iulie, un avion fără fără pilot doboară o dronă tip Tachion pe 13 şi 18 iulie, au fost doborâte alte UAV tip Orlan-10 pe 23 iulie este doborâtă o dronă tip Granat-1 în aceeaşi, este doborâtă şi o dronă de tip Zastava pe 20 noiembrie, 8 decembrie şi 16 ianuarie sunt doborâte drone tip Granat-4 şi Tachion.   Toate aceste avioane fără pilot sunt produse excluviv în Rusia: Zastava este o copie a unui UAV israelian (BirdEye-400), producţia începând în 2011, Orlan-10 este produs pentru forţele armate ruse şi nu se ştie vreun caz în care să se fi exportat în străinătate. Cea mai nouă variantă de armament de acest tip apărută în Ucraina este Granat-4, intrată în serviciu în 2013 şi testată în 2014 pe o bază militară rusă din Armenia.

Citiți articolul integral pe adevarul.ro 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top