Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) din Lausanne a anunțat joi decizia ultimei instante în recursul facut de cei 39 de sportivi ruși descalificati pe viata de către Comitetul Internațional Olimpic (CIO) pentru încălcarea regulilor anti-doping la Jocurile de la Soci 2014.

După cum se arată în comunicatul de presă al CAS, 28 dintre olimpicii rusi au fost repusi total in drepturi, iar plangerile a 11 sportivi au fost satisfacute doar parțial.

În lumina deciziei CAS, echipa rusă revine in fruntea clasamentului medaliilor la Jocurile Olimpice de Iarna din 2014. Rusia pierde doar două medalii de aur la bobslei, dar și argintul echipei feminine la biatlon rămâne sub semnul intrebarii.

„Ambele paneluri ale CAS au constatat în unanimitate că probele furnizate de CIO cu privire la dopaj nu echivaleaza cu fiecare caz în parte, – se menționează în decizia CAS. – În 28 de dosare au fost gasit dovezi neconvingătoare pentru a recunoaste încălcarea regulilor anti-doping de catre sportivi. Prin urmare, recursul celor 28 de sportivi a fost admis, sanctiunile personale anulate, iar rezultatele obtinute la Soci-2014 – restaurate”.

Rezultatele a încă 11 sportivi sunt mentinute anulate, vinovăția lor în încălcarea regulilor anti-doping a fost dovedita, dar Curtea a indulcit pedeapsa, înloucind pedeapsa îndepartarii pe viata de la competii cu interzicerea participarii la doar un ciclu olimpic.

Anterior, CIO a declarat ca 43 de sportivi ruși, care au participat la Jocurile de la Soci, sunt vinovați de încălcarea regulilor anti-doping și a anulat rezultatele obtinute de ei la Jocurile Olimpice 2014 cu interdicție pe viață pentru participarea la alte Jocuri.

Deciziile au fost luate pe baza rezultatelor activității Comisiei IOC sub conducerea lui Denis Oswald, care a verificat probele de dopaj ale rușilor de la competitiile din Rusia.

Ca urmare a deciziei CIO, Rusia a pierdut 13 medalii olimpice la Soci și a pierdut primul loc în clasamentul medaliilor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Răsturnare de situație în scandalul dopajului sportiv rusesc

  1. bogdan spune:

    Incredibil pana la ce nivel poate ajunge coruptia facuta de Porci !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top