confuciusProcurorii orasului Blagoveshchensk cer închiderea Institutului Confucius care funcționează pe langa Universitatea Pedagogică din oras. Potrivit Duowei News, procurorii au declarat Institutul chinez „agent străin”, care încălca legile Rusiei.

Situația a fost comentata de consilierul pe probleme de educație al Ambasadei Chinei în Rusia, Zhao Guocheng: „În momentul de față, Rusia și China discută în mod activ problema Institutul Confucius de la Universitatea Pedagogică din Blagoveshchensk. Suntem încrezători că vom rezolva în mod corespunzător această problemă. ”

Diplomatul chinez spune că în conformitate cu acordul din 2011, ca parte a aprofundarii cooperării ruso-chineze, în instituțiile de învățământ superior din cele două țări au fost înfintate Institutul Confucius (în Rusia) și centrele de învățare a limbii ruse (în China). Toate acestea – pentru dezvoltarea relațiilor culturale și asistență pentru studenții acre doresc să studieze limba rusă și chineză, notează portalul de știri.

Potrivit lui Zhao Guocheng, Institutul Confucius, precum și centrele pentru studiul limbii ruse de pe langa universitățile chineze, din punct de vedere juridic sunt subordonate instituțiilor de invatamant din Rusia și China. Astfel, „ele nu pot fi etichetate drept „agent străin”.

De asemenea, diplomatul a adăugat că din 2005, în Rusia au create un total de 17 Institute Confucius și 5 clase Confucius. Acestea organizează cursuri de limba chineză și evenimente culturale.

Isteria „agentilor straini” a fost iscata in Rusia de o lege care obliga organizatiile fara activitate comerciala din Rusia, care primesc finantare din strainatate, sa fie trecute intr-un registrul special al „agentilor straini”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top