În prima jumătate a acestui an, trupele ruse vor efectua misiuni de recunoaștere cu luptă și vor practica război „de uzură” în Donbas, susține Valentin Badrak, directorul Centrului pentru Armata, Conversie și Dezarmare de la Kiev, scrie Unian.

Potrivit lui Badrak, situația actuală este influențată, în special, de slăbiciunea Europei, incertitudinea privind politica SUA și regruparea forțelor rusești, cu accent pe războiul politic și diplomatic. Centrul de greutate în strategia Moscovei privind Ucraina va fi în domeniul politicii, vor avea loc noi încercari de a schimba puterea de la Kiev, iar acțiunile militare vor avea scop de sprijin, împreuna cu celelalte – ”informaționale, energetice și alte instrumente”, – a spus Badrak.

În plus, expertul a remarcat „declinul încrederii societatii ucrainene în autoritățile ucrainene”. „Este o problemă care poate afecta scenariile viitoare” – a spus el.

Acum, potrivit lui Badrak, în Donbas are loc un razboi de uzura. „În prima jumătate a anului vor avea loc confruntari la nivelul utilizării de mercenari și a grupărilor teroriste antrenate în estul Ucrainei, care vor realiza misiuni de recunoastere cu lupta și vor continua în mod constant un războiu de intensitate scăzută, un razboi de uzură” – a spus Badrak.

El a explicat că obiectivul acestui război este epuizarea societății ucrainene, pentru ca victimele razboiului din Donbas să nu mai aiba acelasi efect emotional.

Badrak a descris trei posibile scenarii viitoare.

„Primul scenariu –  Statele Unite conspira cu Federația Rusă.

Al doilea scenariu – creșterea confruntării dintre Rusia și Occident, dar fără sa fie luate în considerare interesele Ucrainei.

Al treilea scenariu – crearea unei coaliții anti-Putin în interesul Ucrainei „, – a spus expertul, adăugând că oricare dintre aceste scenarii comporta riscuri pentru Ucraina, inclusiv prin creșterea numărului de atacuri armate și escaladarea conflictului militar.

Potrivit expertului, cea mai periculoasa perioadă poate fi sezonul cald, din luna mai pana in septembrie. „Probabilitatea unui scenariu militar este foarte mare”, – a spus Badrak, care explică faptul că armata rusă este în căutarea de noi forțe, personal și continua sa recruteze mercenari.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

2 Responses to ”Război de uzură”: un expert cu privire la conflictul din Donbas

  1. unul spune:

    D-le M LAUR pentru tine integritatea teritoriala a unei tari nu reprezinta nimic ?
    Stim foarte bine cu totii cum au fost rusificate tarile din est dupa razboi , rusii au dus cetatenii tarilor respective in Siberia si au adus in locul lor rusi , asa ca daca cunosti un pic de istorie sau mai bine zis daca vrei sa spui adevarul si nu minciuni hai cu date concrete si nu manipula .

  2. bogdan spune:

    Ei godaci pt Donbas vor gasi cei din OLr mereu ! Sa vedem insa cat timp vo mai gasi bani cu care sa plateasca grohaitorii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top