armata flotaEstul Ucrainei a devenit un teren de testare a noilor capacităţi militare ale Rusiei, susţine analistul Keir Giles, de la Centrul pentru Studierea Conflictelor din Oxford, relatează BBC News Online.

De la războiul din Georgia, în urma căruia generalii ruşi au fost profund îngrijoraţi de performanţele trupelor lor în unele aspecte cheie cum ar fi războiul modern, Rusia şi-a reechipat şi reantrenat militarii pentru a face faţă acestor deficienţe şi a încerca să reducă diferenţa faţă de armatele occidentale. Rezultatele pot fi văzute acum în estul Ucrainei, susţine analistul.

Armata ucraineană nu a trecut prin acelaşi proces intensiv de modernizare şi suferă efectele, confruntându-se cu cele mai noi arme şi sisteme furnizate de Rusia.

Două exemple cheie sunt folosirea UAV (dronelor) pentru supraveghere şi urmărire şi folosirea războiului electronic.

Ambele tehnologii au fost identificate ca slăbiciuni ale forţelor ruse în 2008 şi ambele s-au dezvoltat intens de atunci. În prezent, ele sunt folosite la scară largă în estul Ucrainei, punând forţele guvernamentale într-un mare dezavantaj.

Forţele ucrainene duc lipsă de sisteme de comunicare sigure. Prin urmare, comunicaţiile lor sunt supuse bruiajului şi deseori îşi dezvăluie localizarea. Ca urmare, ele devin ţinte ale bombardamentului artileriei ruseşti, care foloseşte inclusiv rachete Grad şi alte sisteme mai puternice.grad

Forţele ucrainene sunt, de asemenea, surclasate de tancurile care vin din Rusia. Nu numai că acestea sunt mai moderne decât cele ucrainene, ci Kievul duce lipsă de arme capabile să pătrundă blindatele.

Pierderea unor avioane ucrainene în zonele de conflict arată cât de bine echipate sunt forţele separatiste susţinute de Rusia pentru apărarea antiaeriană. Acestea deţin nu numai rachete Buk, ci şi alte tipuri precum Strela, pentru folosire la altitudine joasă şi pe o rază scurtă de acţiune, precum şi o serie de lansatoare de rachete de umăr.

Experţii independenţi, precum şi NATO, liderii occidentali şi Guvernul de la Kiev susţin că există dovezi clare ale implicării militare ruse directe, în pofida negărilor Moscovei.

În cadrul procesului său de transformare militară, Rusia s-a antrenat pentru conflict cu un program intensiv de exerciţii şi manevre implicând zeci de mii de militari în ţară. Aceste exerciţii au crescut ca mărime şi complexistate şi deseori au ca subiect o poveste direct ostilă Occidentului.

În prezent, Rusia are beneficiul unui teren de testare în estul Ucrainei, unde îşi poate încerca noile arme, sisteme şi tactici. Dacă toate acestea sunt testate împotriva unor noi sisteme de apărare americane furnizate Ucrainei, vor ajuta Rusia să evalueze potenţialul forţelor sale într-o confruntare directă cu NATO.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top