StalinDupă anexarea Crimeei și izbucnirea războiului în Donbas, expertii s-au intrecut sa spuna despre Vladimir Putin ca este un strateg militar genial, ca a inventat razboiul numit „hibrid” etc.

În realitate, tipul de razboi care combina elemente de operațiuni de lupta „normale” , cu acțiuni de recunoaștere și sabotaj, la care se adauga războiul informațional și, în zilele noastre războiul cibernetic„, toate acestea Putin le-a invatat la scoala KGB.

Este drept, materia predata la KGB se numea altfel – lupta de eliberare națională și mișcări de eliberare națională, iaromuletii verzi” (sau „politicosi”, cum sunt denumiti in Rusia lui Putin), nu sunt altceva decat brigazile revolutionare finantate de Rusia Sovietica, o traditie veche de aproape 100 de ani.

Dovada? O scrisoare trimisa de Iosif Stalin lui Molotov pe 7 octombrie 1929.

Spicuiesc:
Cu China vom avea ceva de furca. Apropo, cred că e timpul să abordam problema organizării unei mișcări revoluționare în Manciuria. Unitățile individuale trimise în Manciuria pentru a efectua anumite sarcini de natură sporadica    cu siguranță sunt bune, dar nu suficiente. Acum, trebuie să ne dezvoltam. Trebuie sa organizam două brigăzi în care sa aducem în principal chinezi, sa le oferim toate necesare (artilerie, mitraliere etc.), punem în fruntea lor chinezi și-i trimitem în Manciuria cu misiuneaSă ridice o rebeliune în randul trupelor din Manchuria, o parte de soldați, mai de încredere sa fie incorporati in brigazile noastre (ceilalti sa fie trimisi acasa, cu decapitarea în prealabil a structurii de comanda), apoi sa ocupe Harbinul și dupa ce mai prind putere sa-l declare pe Zhang Xueliang (fiul generalissimului Zhang Zuolin, conducătorul militar al Manciuriei între 1928-1931 . n.r.] destituit si să infiinteze un guvern revoluționar (cu nationalizarea proprietarilor latifundiari pentru a atrage agricultorii, sa se stabileasca consilii în orașe și sate, și așa mai departe). Este neaparat.chinezi militari Acest lucru se poate face și, în opinia mea, ar trebui să fie făcut. Cauza noastra nu contravine în niciun fel dreptului internațional”. Toată lumea va înțelege noi suntem împotriva războiului (cu China) şi că soldații Armatei Roșii pazesc frontierele URSS și nu intenționează să intre pe teritoriul Chinei, iar daca in Manciuria exista o revolta, acesta este un lucru ușor de înțeles data fiind situația regimului stabilit de Zhang Xueliang. Gândiți-vă la asta. Este o chestiune foarte importantă„.

(Scrisorile lui Iosif V Stalin pentru V.M. Molotov 1925 . 1936).

Paralele cu Ucraina din zilele noastre sunt frapante.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to „Războiul hibrid” a fost inventat de Stalin şi folosit în China

  1. didi spune:

    :)) amuzant… razboiul hibrid a fost inventat inca din evul mediu. si unul dintre strategii razboiului hibrid este vlad tepes, voievodul tarii romanesti, care prin secolul 15 isi imbraca 100-200 de osteni in uniforme otomane si ataca taberele armatei otomane… vlad tepes nu stia ca mai tarziu tehnica va fi cunoscuta ca „metoda omuletilor verzi”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top