AhmetovRăzboiul din Ucraina a lovit în averile celor mai bogati ucraineni. Rinat Ahmetov, a pierdut 113 locuri în topul mondial al miliardarilor, în timp ce Poroșenko, Novinsky, Zhevago și Tigipko au „saracit” pana la statutul de milionari (in dolari), potrivit revistei Forbes.

Cel mai bogat ucrainean – Rinat Ahmetov –  a pierdut 113 locuri în clasamentul mondial al miliardarilor. Activele proprietarului CSM au fost estimate la 6.7 miliarde dolari, cu 5.8 miliarde dolari mai puțin decât în ​​clasamentul de anul trecut. Din aceasta cauza, Ahmetov ocupa anul acesta abia locul 201 în clasamentul mondial al celor mai bogati oameni (anul trecut a ocupat locul 88).

Patru bogatasi ucraineni au disparut din clasament, ceea ce înseamnă că nu mai sunt miliardari. Este vorba despre proprietarul companiei Roshen Petro Poroșenko, proprietarul „Smart-holding” Vadim Novinsky, proprietarul Ferrexpo – Konstantin Zhevago și proprietarul grupului TAS – Serghei Tihipko.
roshen
Au scapat de eliminare din topul Forbes proprietarul „Interpipe” – Victor Pinciuk (locul 1.250, avere estimata la 1,5 miliarde dolari), proprietarii trustului „Private” Igor Kolomoisky și Ghenadi Bogolyubov (locurile 1.415, respectiv 1.500 loc, fiecare cu cate 1,3 miliarde de dolari), precum şi proprietarul „Mironovski HleboProdukt – Yuri Kosyuk (locul 1.638, cu 1,1 mld dolari).

Niciun miliardar ucrainean nu a inregistrat crestere de avere in ultimul an.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top