desertificareDupa demararaea proeictului Zidului de protectie la granita cu Rusia, Kievul anunta planurile de construire a unui baraj care sa priveze  complet Crimeea de apa dulce. Anuntul a fost facut de către ministrul Ecologiei și Resurselor Naturale din Ucraina Andriy Mohnik, pe postul tv 24.

Potrivit acestuia, Ucraina va furniza apă potabilă în Crimeea numai dacă intreprinderile din peninsula vor încheia contracte cu Ucraina. Atâta timp cât aceste acorduri nu vor exista, Kievul va opri complet fluxul de apă în teritoriul  „ocupat al Crimeei„, a informat ministrul.

Între timp, situația cu apa potabila din Sevastopol a ajuns deja intr-un punct critic, autoritățile locale introducand un grafic de alimentare cu apă a locuitorilor, relateaza portalul Krym.Realii. Probleme serioase în acest sens sunt observate și în alte orașe din peninsula, în special la Kerci.

Lipsă acută de apă dulce din Crimeea a inceput la scurt timp după anexarea de catre Rusia a acestei peninsule. Înainte de asta, Ucraina furniza 85% din necesarul de apa dulce din Crimeea prin Canalul Severo-Krîmsk, care leagă albia raului Nipru de peninsula.

canalDupă anexarea Crimeei, Kievul a redus la minimum volumul de apa din canal. În același timp, autoritățile ucrainene au declarat sunt gata să reia livrările în volumele de dinante de ocupare a pensinsulei, dar la un pret de 50 de ori mai mare. În plus, dupa exemplul Moscovei care cere plata datoriei pentru gazul deja livrat, Kievul a cerut plata datoriei pentru apă livrata.

Autoritățile ruse au promis să ajute Crimeea sa gaseasca noi modalități de asigurare a populației cu apă potabila. Spre exemplu, armata rusă a forat un puț de mare adancime pentru nevoile localitatii Straîy Krîm.

În plus, premierul  rus Dmitri Medvedev nu exclude faptul că, în Crimeea sa se construiasca o uzine de desalinizare a apei marine.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top