mere din rMoldovaRomânia a devenit principalul partener comercial al Republicii Moldova, iar schimburile dintre cele două state ar putea atinge un nou record în 2014, în timp ce exporturile moldoveneşti în Rusia au scăzut cu 30%, informează Radio Chişinău.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică din Republica Moldova, în primele nouă luni ale acestui an volumul schimburilor comerciale cu România depăşeşte 920 de milioane de dolari, în creştere cu peste 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Exporturile în România au crescut cu 4%, iar importurile cu aproape 20%.

Exporturile în Rusia în perioada de referinţă s-au cifrat la 345 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă 70% din volumul exporturilor din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Şi importurile din Rusia au scăzut cu peste 10%. În schimb au crescut exporturile în mai multe state europene, precum Germania, Eleveţia Italia. BNS precizează că exporturile în statele membre ale UE au crescut cu 15%, în timp ce în ţările CSI au scăzut cu 17%.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top