Forțele armate ale președintelui sirian Bashar al Assad si armata rusa au incalcat armistitiul din Siria de mai mult de 350 ori, după intrarea sa în vigoare, pe 30 decembrie 2016, anunta agenția de știri turca Anadolu, care citeaza datele Rețelei Siriene pentru Drepturile Omului (SNHR).

Se remarcă faptul că guvernul militar al țării a încălcat regimul de încetare a focului de 315 de ori, în timp ce, în general, încetarea focului a fost încălcata de 366 de ori.

Potrivit organizației, regimul lui Assad și gruparile pro-iraniene care il sprijina au încălcat armistițiu de 108 de ori – în provincia Hama, de 51 de ori – în Alep, de 46 de ori – în suburbiile Damascului si  de 41 de ori – în provincia Idlib.

Potrivit SNHR, ca urmare a bombardamentelor declansate de armata siriană au fost ucisi 95 de civili, inclusiv 24 de copii, precum și cinci luptători ai opoziției.

Organizația a remarcat că fortele armate ruse au incalcat pe parcursul lunii trecute de 43 de ori armistitiul din Siria, în principal la Alep, Hama și Idlib.

Forțele opoziției siriene nu au respectat încetarea focului de opt ori – în Alep și Hama.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Regimul lui Assad și armata rusă au încălcat armistițiul de 350 de ori

  1. bogdan spune:

    Ce sa le ceri ?! Niste inapoiati ! Barbarii sec 21 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top