UsatiiÎntorsătură spectaculoasă în campania electorala de la Chisinau, dupa ce Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova a cerut Curții de Apel anularea deciziei privind înregistrarea Partidului Patria (fondator Renato Usatîi) în calitate de concurent electoral. CEC afirmă că partidul in cauza ar fi fost finanțat din bani proveniți din afara țării, potrivit Radiochisinau.md.

Comisia Electorală Centrală nu precizează ţara de origine a banilor, insa, avand in vedere legaturile „economice” rusesti ale lui Renato Usatîi, liderul si finantatorul acestui partid de buzunar, tipul de discurs (construit dupa tipicul PR-ului politic de la Moscova), precum si platforma electorala (anti-europeana), nu este greu de ghicit de unde vine „sponsorizarea”.

Potrivit membrului Comisiei, Vasile Gafton, la CEC a parvenit astăzi o sesizare din partea Inspectoratului General de Poliție cu privire la depistarea unor surse de bani, fără a fi declarată proveniența acestora.

„Se constată folosirea mijloacelor nedeclarate de către concurentul electoral partidul Patria și se solicită Curții de Apel să dispună anularea hotărârii de înregistrare a concurentului Patria. De asemenea, se propune încasarea în beneficiul statului a mijloacelor necesare din fondul concurentului în cauză”, a declarat Gafton.

În cadrul aceleiași ședințe, CEC propune și sancționarea contravențională a partidului Patria și a unor candidați de pe lista partidului.

Amintim, pe 30 noiembrie în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare. Sondajele indica o cursa stransa intre cele doua forte principale din Moldova, partidele pro-europene şi cele care pledeaza pentru strangerea relatiilor cu Moscova.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top